Vibro-Meter VM600 Mk2

De Vibro-Meter VM600Mk2 is een geavanceerd vibratie monitorings- en bewakingssyteem voor complexe en kritische roterende machines. De hoge kanaaldichtheid en volledig configureerbare 19-inch kaartstructuur maakt het systeem geschikt voor complexe installaties en grote (kritische) machines.  

Modulaire systeemstructuur

De efficiënte 19″ modulaire kaartstructuur maakt het mogelijk om applicatie-specifieke monitoring, bewaking of gecombineerde systemen te creëren.

SIL-gecertificeerde bewaking

De VM600Mk2 bewakingskaarten zijn ontworpen volgens de vereisten voor SIL 2 gecertificeerde vibratie-bewaking. Dit maakt het systeem geschikt voor bewaking op de meest kritische roterende machines.

Gecentraliseerde architectuur

De gecentraliseerde architectuur van de VM600Mk2 maakt een hoge kanaaldichtheid mogelijk, wat het systeem bij uitstek geschikt maakt voor vibratie-bewaking en monitoring op grote (kritische) machines.

“Het meest geavanceerde vibratie bewakings- en monitoringssysteem voor kritische roterende machines”

Ontwerp

De Vibro-Meter VM600Mk2 is ontworpen om de meest geavanceerde vibratie monitoring en bewaking (SIL 2) te leveren en is vooral geschikt voor kritische roterende machines met een groot aantal kanalen. Met de modulaire 19 ” kaarten kunnen gebruikers een systeem bouwen dat past bij applicatie-specifieke eisen.

Bovendien kan het systeem worden geïntegreerd met VibroSight-software, waarmee een gedetailleerd inzicht in de conditie van roterende machines mogelijk is en uitgebreide analyseopties worden geboden.

 

 

Applicaties

De VM600Mk2 is geschikt voor fabrieken waar roterende machines geconcentreerd zijn in één ruimte en er hierdoor behoefte is aan gecentraliseerde bewaking en monitoring met een hoge kanaaldichtheid. Typische applicaties zijn: 

Gasturbines
■ Stoomturbines
■ Hydroturbines
■ Andere kritische roterende machines

Features

Gescheiden systeemfuncties

De VM600Mk2 gebruikt één type kaart (MPC4Mk2) voor bewaking en condition monitoring, deze functies zijn echter strict van elkaar gescheiden om de API 670-compliance en lagere kosten te garanderen. De aparte (optionele) XMV16 condition monitoring kaart kan gebruikt worden voor applicaties met een groot aantal kanalen.

Hoge kanaaldichtheid

Eén VM600Mk2 bewakingskaart heeft 4  ingangskanalen, maar kan opgeschaald worden tot 48 ingangskanalen per VM600Mk2 rek. Hierdoor kan vibratiebewaking -en monitoring opgeschaald worden voor toepassing op de meest veeleisende roterende machines.

Geavanceerde monitoring

De afzonderlijke VM600Mk2-kaart voor condition monitoring (XMV16) levert 16 dynamische en 4 tachometer kanalen, die allemaal onafhankelijk kunnen worden geconfigureerd voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Systeem

Systeem features

  • SIL 2 gecertificeerd (TÜV Nord)
  • Monitoringkaarten zijn wisselbaar tijdens bedrijf
  • Geschikt voor accelerometers, proximity probes, velocity, dynamic pressure en ijs detectie sensoren.
  • Geschikt voor integratie met VibroSight analyse- en dataverwerkingssoftware.

 

 

  • Bewakingskaarten (MPC4Mk2): 4 dynamische en 2 auxiliary kanalen
  • Monitoringskaarten (XMV16): 16 dynamische en 4 tachometer kanalen
  • Standaard 19 inch, 6U rekken

5 typen machinebewakingssystemen

Er zijn verschillende systeemstructuren om machine vibratiebewaking te faciliteren. De ene structuur is meer geavanceerd dan de ander. Welke methode gebruikt wordt is afhankelijk van de applicatie en de mate…