Apparatuur en sensoren voor Clean Rooms & Safety Laboratories

Clean room brochure van Fischer

Belangrijke eigenschappen van apparatuur in Clean Rooms en Safety laboratories zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Fischer heeft speciaal voor deze toepassingen een aparte productlijn.

Wilt u meer lezen over Fischer’s oplossingen voor clean rooms en safety laboratories?
Bekijk dan de brochure »

Clean Rooms

Clean rooms worden gebruikt in industriële omgevingen, maar ook in klinische omgevingen. Voorbeelden hiervan zijn de farmaceutische industrie, laboratoria, nanotechnologie, medische techniek, enzovoorts. Clean rooms worden gebruikt om het productieproces te beschermen tegen deeltjes in de lucht. Niet alleen processen hebben bescherming nodig tegen deeltjes in de lucht, maar ook mensen. Een voorbeeld is een operatiekamer in een ziekenhuis. Om te voorkomen dat deeltjes in de lucht een bepaalde kamer infiltreren worden er ventilatiesystemen geïnstalleerd die zorgen voor een barrière. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes de ruimte niet inkomen of niet uit kunnen. Een clean room wordt dus gescheiden van andere kamers door het aanpassen van de luchtdruk. Overdruk zorgt ervoor dat deeltjes in de lucht een kamer niet binnenkomen, wat bijvoorbeeld nodig kan zijn in een operatiekamer van een ziekenhuis. Onderdruk zorgt ervoor dat deeltjes in de lucht de kamer niet uit kunnen, wat nodig kan zijn wanneer bijvoorbeeld een virus een ruimte niet mag verlaten.

Safety Laboratories

Safety laboratories zijn ruimtes waarin biologisch materiaal en micro-organismen worden onderzocht, ontwikkelt of geproduceerd. Deze ruimtes zijn onderhevig aan veiligheidsvoorschriften met betrekking tot genetica en biomateriaal. Fischer heeft meetinstrumentie ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen in safety laboratories.