Koeltoren

Klik op het onderdeel van de fabriek om te zien wat wij kunnen betekenen.

Istec biedt diverse producten en diensten voor het sturen en bewaken van de processen en machines bij industriële koeltorens. Op het gebied van instrumentatie bieden wij sensoren voor het meten van temperatuur, flow en vocht (condens). Ook is Istec gespecialiseerd in machinebewaking en het mogelijk maken van predictief onderhoud.

Onze ISO 18436-2 gecertificeerde trillingsspecialisten hebben veel ervaring met het uitvoeren van metingen en analyses aan koeltorens. Zodoende kunnen zij snel en doeltreffend hun analyses uitvoeren en aan de klant terugkoppelen middels een rapportage. Ook wanneer er geen systeem geïnstalleerd is, maar er wel een storing is ontstaan, kan Istec hulp bieden. De troubleshooters hebben de beschikking over diverse portable meetinstrumenten, waarmee ze ieder type machine kunnen meten.

Instrumentatie

Voor het monitoren van het proces bij koeltorens wordt voornamelijk gebruik gemaakt van temperatuursensoren en sensoren voor het meten van de flow. Door de sterke samenwerkingen met wereldwijd operende leveranciers zijn wij in staat om met korte levertijden maatwerk sensoren te leveren  (specials).

Trillingsbewaking en condition monitoring

Bij een koeltoren zijn diverse roterende onderdelen die onderhevig kunnen zijn aan trillingen. Voor kostenefficient onderhoud is het belangrijk om nauwkeurig deze trillingen te monitoren zodat predictief onderhoud mogelijk wordt. Ook is het mogelijk een trillingsbewaking-systeem te installeren die ingrijpt als alarm levels worden overschreden.

Application note: Vibration Monitoring on a Variable Speed Drive Cooling Towers

In vele industriële sectoren (energie, chemie, petrochemie en olie en gas) zijn koeltorens een kritisch onderdeel van het gehele proces. Voor de beste prestaties in combinatie met het streven naar zuinig energieverbruik worden de koeltorens voorzien van zogeheten Variable Speed Drives (VSD). De ventilatoren, die een zeer grote diameter hebben, kunnen hiermee worden gestuurd op de snelheid voor het maximaliseren van de efficiëntie.

Lees hier de application note (PDF) »

Heeft u een vraag over onze producten en services bij koeltorens? Vraag het onze specialist!


Kok van Luik
  • Manager customer support