Case studie: DCS migratie bij een petrochemische fabriek

Migratie van een DCS tijdens actieve procesomstandigheden bij een petrochemische fabriek in Nederland

Uitdaging

De klant wilde de Honeywell Hiway DCS naar een moderne Honesywell Enhanced High performance Process Manager (EHPM) migreren zodat de controle van het proces kon worden verbeterd. Ze zochten naar een oplossing die hen in staat stelde het systeem zo veilig en efficient mogelijk te migreren tijdens actieve procesomstandigheden, zonder downtime te veroorzaken. In totaal moesten er 1000 control loops (I/O’s) gemigreerd worden, waaronder kritische control loops.

Oplossing

De klant koos ervoor om het IST-203 Online DCS migratiesysteem te gebruiken om de control loops te migreren, met name voor het migreren van de kritische loops. Voordat het DCS migratie project was gestart heeft Istec het in-house migratieteam een training gegeven waarbij mogelijke veldscenario’s gesimuleerd werden. Er is een demo systeem gebruikt om verschillende kleppen “over te nemen” die in een fabriek aanwezig zijn. Hierdoor kon het interne migratieteam vertrouwd raken met het systeem en een probleemloos migratieproces garanderen.

De IST-203 zorgde voor een efficiënt en veilig migratieproces met maximale procescontrole. Door de (kritische) loops tijdelijk één voor één over te nemen en te migreren, werd downtime voorkomen en bleef het proces ononderbroken.

 

“De IST-203 zorgde voor een efficiënt en veilig migratieproces, terwijl controle werd gemaximaliseerd.”

Geleverde prestaties

  • Efficiënte en veilige migrate tijdens actieve procesomstandigheden
  • Gemaximaliseerde controle en veiligheid, zonder downtime
  • Volledig softwaregestuurd om menselijke fouten te minimaliseren en het migratieproces te vereenvoudigen

Impact

Door het online DCS migratiesysteem (IST-203) te gebruiken, kon de klant het Honeywell Hiway systeem migreren naar het moderne Honeywell EHPM tijdens online procesomstandigheden, terwijl de veiligheid werd gegarandeerd. Door deze migratieaanpak kon de klant de controle tijdens de migratie maximaliseren en werd downtime voorkomen.