Engineering

Istec ontwerpt en bouwt turn-key instrumentatiekasten voor vibratiemetingen, temperatuurmetingen en overspeed-bewaking, waarbij de engineering volledig gebaseerd wordt op de specificaties van de klant. Wij verzorgen het gehele proces, van equipment, engineering en ontwerpen tot het eindproduct, acceptance-tests en inbedrijfnames.  


Waarom Istec?

De engineering van instrumentatiekasten vergt een grote mate van expertise, waaronder kennis van equipment, applicaties, ATEX en SIL. Met het grootste onafhankelijke in-house team van hoog gecertificeerde engineers in West-Europa, zijn wij dé geschikte partij om klant-specifieke en turn-key oplossingen te bieden voor het bouwen van instrumentatiekasten (van junction boxen tot complete kasten). Onze instrumentatiekasten gaan samen met lifetime support, waarbij hoge beschikbaarheid en flexibiliteit ervoor zorgen dat onze specialisten direct klaar staan wanneer ondersteuning nodig is. Istec draagt hiermee bij aan het genereren van maximale waarde van uw roterende machines.


ATEX-compliance

Voor de aanvang van een turnaround voert Istec ATEX-compliance scans uit. Tijdens deze scan worden tekortkomingen met betrekking tot bekabeling, kabelaansluitingen, junction boxen, instrumentatie en installatiemethoden. Situaties die niet in overeenstemming zijn met ATEX richtlijnen worden geregistreerd en toegevoegd aan een actieplan.

SIL guidance

Onze hoog opgeleide en ervaren Functional Safety engineers bieden consultancy bij het implementeren en onderhouden van SIL-bewakingssystemen. Onze engineers verschaffen de benodigde documentatie en het onderhoud van de safety systemen. Wij werken volgens een pragmatische aanpak, waartoe wij in staat zijn door onze ervaring en kennis. Door inzichten in de huidige situatie als beginpunt te gebruiken voor ons advies, kunnen we door middel van deze pragmatische aanpak een goed uitvoerbaar plan opstellen.

Lees ook: Machine Safety Consultancy »

Acceptance en inbedrijfsname

Voordat een instrumentatiekast in bedrijf kan worden genomen wordt er bij Istec een factory acceptance test (FAT) uitgevoerd door de klant. Alle bewakings- en monitoringsfuncties worden hierbij getest in een daarvoor geschikte testomgeving. Wanneer de klant goedkeuring geeft voor het naar behoren functioneren van het systeem kan er, indien gewenst, een site acceptance test (SAT) worden uitgevoerd, waarbij de instrumentatiekast nogmaals functioneel getest wordt in de fabriek voordat deze is aangesloten. Hiermee kan worden uitgesloten dat er tijdens transport schades zijn ontstaan.

Istec Response™

Voor turn-key engineering van instrumentatiekasten biedt Istec Response een unieke oplossing, van ontwerpen en tekenen tot aan de verificatie en inbedrijfsname van bewakings- en monitoringssystemen.

Lees meer over Istec Response™ »


Ook interessant: