Infrarood en ultra-violet vlamdetectie-systemen

Vlammenmelders, vlamdetectie en vlamdetectoren

Omniguard® staat wereldwijd bekend om de vlamdetectie systemen van hoogstaande kwaliteit en betrouwbaarheid. De vlamdetectors (ook wel vlammenmelders genoemd) zijn toepasbaar in een breed scala aan applicaties zoals energieopwekkers (turbines en generatoren), brandstof overslagstations, waterstofopslag, et cetera.

Vele jaren aan ervaring stelt Omniguard in staat om de meest betrouwbare producten en de beste (wereldwijde) service te bieden op het gebied van vlamdetectie. De vlamdetectors maken gebruik van ultraviolet (UV) of infrarood (IR) sensors, of een combinatie hiervan. Door gebruik te maken van een nagenoeg waterdicht FEA (Fire Event Analysis) algoritme waarmee valse alarmen worden voorkomen. Dit maakt de vlamdetectors van Omniguard zeer betrouwbaar.

Vlamdetectie systemen

Momenteel zijn er drie verschillende vlamdetectors (vlammenmelders) beschikbaar. Deze zijn allemaal toepasbaar binnen een breed scala aan applicaties en verschillen voornamelijk in het type sensor (Ultraviolet/Infrarood).

Bekijk hieronder de verschillende vlamdetectie systemen van Omniguard of neem contact op met een van onze specialisten voor meer informatie.

Vlamdetectors

Omniguard® by Firefly werd voorheen aangeboden als Omniguard®  by Meggitt of Meggitt Omniguard®. Lees dit artikel voor meer informatie.

Ultraviolet (UV) vlamdetectie

Een UV-vlamdetector maakt gebruik van ultraviolet. De 660 detecteert UV-straling binnen de golflengte van UV-licht waardoor de vlammenmelder snel een signaal afgeeft.

Infrarood (IR) vlamdetectie

Een IR-vlamdetector maakt gebruik van infrarood warmtestraling. Bij het verbranden van hout of fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas, komt veel warmte en CO2 vrij. Doordat hete CO2 veel energie uitstraalt op zijn resonantiefrequentie is het detecteren van een brand bij deze stoffen goed te detecteren. Vanwege de straling ontstaat er namelijk een piek in de totale stralingsuitstoot. Bovendien zorgt de “koude” CO2 in de lucht dat het zonlicht en andere straling wordt gefilterd. Dit maakt de sensor in deze frequentie “solar blind.