Lunch & Learn: gratis korte informele kennissessie bij u op locatie

Log Istec International

Vanwege groot voorgaand succes geeft Istec International opnieuw Lunch & Learn sessies. Deze sessies worden gegeven onder het mom van ‘lunchen moet je toch’. Een Lunch & Learn is een informele setting van ongeveer één tot twee uur waarin voor u en uw collega’s korte sessies worden verzorgd door onze specialisten op het gebied van machine bewakingssystemen, trillingsmetingen en procesinstrumentatie.

Er is binnen deze tijd veel ruimte voor dialoog. Het doel is om verder te gaan dan de bekende weg en de onderwerpen uit te diepen door middel van discussies. Er hoeven geen kostbare werkuren opgegeven te worden omdat de sessies tijdens de lunch zullen plaatsvinden. Wij verzorgen de sessies bovendien kosteloos en komen naar u toe! U hoeft alleen de lunch te verzorgen. Hieronder volgen enkele onderwerpen die tijdens de sessies besproken kunnen worden.

Gespecificeerde onderwerpen

Hieronder ziet u de mogelijke onderwerpen van een Lunch & Learn. Aan de hand van de
nummering kunt u bij het inschrijfformulier aangeven welke kennissessie het beste aansluit op de behoefte van u en uw collega’s. Het is tevens mogelijk meerdere onderwerpen tijdens een sessie te bespreken.

 • LL-001: ATEX; ins en outs ten aanzien van veld-instrumentatie.
 • LL-002: Functional safety; een pragmatisch inzicht in het hoe en waarom functional safety (SIL) steeds meer gevraagd wordt.
 • LL-003: Functional safety; prooftest concepten, een SIL gecertificeerde installatie dient onderhouden te worden. Wat zijn de mogelijke benaderingen.
 • LL-004: Machinebewaking; toelichting op vibratiebewaking van roterende machines met betrekking tot functional safety (SIL).
 • LL-005: Condition monitoring; een pragmatisch inzicht in het hoe en waarom vibratiemetingen steeds meer een tool worden voor machineonderhoud.
 • LL-006: Condition Monitoring; ins en outs van on-line condition monitoring.
 • LL-007: Condition Monitoring; ins en outs van off-line condition monitoring.
 • LL-008: Condition Monitoring; sensorkeuze en de voor- en nadelen van wireless vibratiesensoren.
 • LL-009: Cloud based solutions: een pragmatisch overzicht van de in’s en out’s van cloud based applicaties, Internet of Things (IoT), big data.
 • LL-010: Solids; ins en outs met betrekking tot solid flow en stofmetingen.
 • LL-999: Onderwerpen op verzoek.

Machinebewaking

De toepassing van richtlijnen en certificeringen, standaardisatie en analyse/ interface mogelijkheden, voortdurend ontwikkelende technieken en SIL en ATEX normen vragen om een specifieke aanpak en benadering. Met meer dan veertig jaar ervaring en kennis kunnen de specialisten nieuwe inzichten op het gebied van machinebewaking aan u overbrengen.

Trillingsmetingen en condition monitoring

Er komt veel specialisme kijken bij het opzetten van een meetplan, bepalen van de meetfrequentie, implementeren van de geschikte strategie en het interpreteren van trillingsanalyses. Onze hoog gecertificeerde trillingsspecialisten (ISO 18436-2 level 3 en 4) hebben ervaring met een groot aantal systemen van diverse merken en vele applicaties, waardoor zij bij uitstek geschikt zijn om vraagstukken omtrent vibratiemetingen te behandelen en nieuwe technieken toe te lichten.


Ook interessant: