Binnenkort: Istec Vibration Training Category 1+

Als expert op het gebied van vibratiemetingen en -analyse lanceren we een training voor iedere engineer die geïnteresseerd is in het vergroten van zijn competentie op het gebied van vibratiemetingen en -analyse. Omdat wij iedereen deze mogelijkheid willen geven, is onze training financieel toegankelijk voor zowel individuele studenten of engineers als bedrijven. De training is gemaakt in overeenstemming met de ISO-industriestandaard (ISO 18436-II categorie 1) voor het uitvoeren van vibratiemetingen en -analyses op roterende machines. De training wordt in Q1 2023 gelanceerd op het online kennisplatform van Istec: de Istec Academy. 

Bekijk hier de overzichtspagina van de training »

Istec Academy

De Istec Academy is ons snelgroeiende online platform waar we cursussen, video’s en trainingsmateriaal bieden met betrekking tot roterende machines voor engineers die hun competenties willen vergroten. De Istec vibratietraining is de eerste uitgebreide videotraining die op dit platform gelanceerd wordt.

Trainingsvorm & inhoud

De trainingsvorm en de inhoud van de categorie 1+ vibratietraining is in overeenstemming met de ISO 18436-II categorie 1 standaard. We noemen onze training categorie 1+, omdat onze training is uitgebreid met praktijkvoorbeelden, basiskennis van vibratie-analyse en diepgaande dekking van specifieke roterende machines, in tegenstelling tot categorie 1 cursussen die door andere trainingsinstituten worden gegeven.

De training bestaat uit acht modules, verdeeld over 27 hoofdstukken. Een overzicht van de inhoud van de training vind je hier »

Waarom je deze training zou moeten volgen

Na het volgen van deze training hebben deelnemers de kennis en het niveau om basis vibratiemetingen uit te voeren en veelvoorkomende foutcondities te herkennen. Verder leren deelnemers of de combinatie van een specifieke toepassing, sensortype en sensormontage geschikt is.

Iedereen die deze training volgt, ontvangt een bewijs van deelname. Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om een ​​examen af ​​te leggen, dat na het succesvol behalen wordt beloond met een certificaat. We streven ernaar om op korte termijn een ​​officieel gecertificeerde instantie te worden, waarna we onze certificaten kunnen accrediteren. Dit voegt nog meer waarde toe aan onze categorie 1+ vibratietraining .

Ons doel is om onze expertise op het gebied van vibratie te delen met elke engineer die geïnteresseerd is in het meten en analyseren van trillingen. Om deze reden maken we deze training voor iedereen financieel toegankelijk, zowel voor individuele studenten of engineers als voor bedrijven.