Directeur Istec treedt toe tot API commissie: Overspeed & Surge

 

De directeur van Istec, Wouter Verschuren, is toegetreden tot de API 670 6th edition taskforce: Overspeed and Surge van het American Petroleum Institute (API). Deze commissie beoordeelt de inhoud van de norm die de minimumvereisten beschrijft voor een machine-bewakingssysteem op het gebied van overspeed en surge.

American Petroleum Institute (API)

De API is belangrijk binnen meerdere industrieën met betrekking tot machinestandaarden. Voor veel industrieën is conformiteit aan de API-normen meer een vereiste geworden dan een richtlijn. De API 670 omvat de machinebewakingsnorm voor het meten en bewaken van speed in roterende machines, waarbij de subgroep Overspeed & Surge een cruciale positie inneemt.

Istec

Istec heeft een geschiedenis van bijna 50 jaar met speedmetingen en overspeed-bewakingssystemen. Het toetreden tot de API 670 Overspeed & Surge-commissie getuigt van Istec’s expert-positie op het gebied van (over)speed-bewaking en speedmetingen. Bovendien geeft het Istec de mogelijkheid om actief bij te dragen aan deze belangrijke machinestandaard.

Directeur Istec, Wouter Verschuren

Waar Istec begon als partner van de gerenommeerde fabrikant van speed equipment Jaquet, is het uitgegroeid van distributeur tot fabrikant van speed equipment, door een revolutionair overspeed-detectiesysteem (SpeedSys) te ontwikkelen voor een globale markt.

SpeedSys

De SpeedSys is een productfamilie van SIL-gecertificeerde overspeed-detectiesystemen voor roterende machines. Het systeem onderscheidt zich van over-complexe rack-systemen door de kern van bewaking te leveren in een compacte architectuur, zonder enige veiligheidsconcessies te doen. Het overbrugt de gaten in de markt die zijn ontstaan ​​door de toenemende veroudering van gerenommeerde systemen zoals de Jaquet FT3000, vergroot de range aan machines die kunnen worden bewaakt en maakt eenvoudige retrofit-oplossingen mogelijk voor elk merk systeem.

Lees meer over de SpeedSys 200 »
Lees meer over de SpeedSys 300 »