Istec introduceert nieuwe Hot Cutover Tool

Log Istec International

Unieke technologie maakt hot cutover DCS migraties veiliger, sneller en minder complex

Istec International, toonaangevend leverancier van meet- en regeltechniek, heeft de nieuwe IST-203 hot cutover tool opgenomen in het assortiment. Met deze tool kan tijdens een DCS migratie de control loop van het DCS worden overgenomen, zodat deze loop probleemloos gemigreerd kan worden zonder dat dit de productie beïnvloedt of downtime veroorzaakt. Dit maakt hot cutover DCS migraties veiliger en sneller, verlaagt de kosten aanzienlijk en maakt migreren minder complex.

Veel DCS systemen in de procesindustrie naderen het einde van hun levenscyclus en zullen op korte termijn moeten worden gemigreerd naar een moderner systeem. De meest efficiënte DCS migratie, zowel in tijd als kosten, is een migratie tijdens actieve procescondities, een zogenaamde hot cutover. Bij een hot cutover-migratie is de grootste uitdaging het in stand houden van het productieproces tijdens ontkoppelen en vervangen van het DCS.

Door middel van het door Istec International zelf ontwikkelde electrical loop take-over proces neemt de IST-203 de control loop van het DCS over tijdens de migratie. Zo kan het DCS worden vervangen, ingeregeld en gecontroleerd zonder dat het productieproces wordt verstoord. Vervolgens neemt het nieuwe DCS de loop op een gecontroleerde manier over.

Veiligheid en snelheid

DCS migratie met de IST-203 verloopt stap voor stap, zodat eventuele problemen snel kunnen worden geïdentificeerd en opgelost. Bovendien is het niet langer noodzakelijk om tijdens de hot cutover mechanische constructies of bypasses te maken, waardoor veiligheid en migratiesnelheid toenemen. De IST-203 beschikt over een offset control functie, zodat tijdens de migratie de loopwaarde handmatig kan worden bijgesteld.

De IST-203 is voorzien van software die meet of de tool op de juiste manier met de juiste loop verbonden is. Tevens verifieert de tool na het aansluiten van het nieuwe DCS de outputwaarde van dit DCS. Doordat het hele hot cutover proces vanuit de software begeleid wordt en de nodige fail-safe opties zijn ingebouwd, wordt de kans op fouten en daarmee het risico tot een minimum gereduceerd.

Bekijk de IST-203 productpagina »