Oplossingen van Fischer voor energie-management

Logo Fischer

De stijgende energiekosten en de globale bevordering van het verminderen van CO2 uitstoot zorgen ervoor dat er steeds meer eisen worden gesteld bij het bouwen van industriële systemen. Het verminderen van energieverbruik kan op verschillende manieren gerealiseerd worden onder het mom van energiebeheer of energiemanagement. Het verminderen van energieverbruik kan door wettelijke uitstoot regulatie in industriële toepassingen niet genegeerd worden. Daarnaast gelden politieke redenen die zorgen dat energiebesparing steeds meer aandacht krijgt. Een voorbeeld is de Energy Saving Ordinance (EnEV 2014) met het doel om energieverbruik te verminderen in de bouwsector. Daarbij helpt het om het energiebeleid van de overheid na te streven. Hieronder vallen de strengere eisen en benodigdheden voor energieverbruik voor nieuwe en bestaande gebouwen. Dit gaat gepaard met de energie classificaties en de bijbehorende certificaten die worden toegekend aan woningen.

Apparatuur voor energiemanagement

Fischer heeft verschillende oplossingen ontwikkeld die het voldoen aan de gestelde eisen vergemakkelijken door het optimaliseren van controle. Denk hierbij aan het verminderen van energieverbruik en CO2 uitstoot. In het kader van energiemanagement biedt Fischer oplossingen als frequentie converters die ervoor zorgen dat ventilatoren optimaal gecontroleerd kunnen worden. Doordat alleen het benodigde luchtvolume geproduceerd wordt, kan men aanzienlijk besparen op energieverbruik. Fischer biedt een breed scala aan energiemanagement oplossingen voor verschillende applicaties.

Voor een overzicht van de oplossingen van Fischer op het gebied van energiemanagement kunt u gebruik maken van de nieuwe folder.