Online Condition Monitoring

Online condition monitoring is het continu monitoren van een machine of productieproces en wordt ook wel online conditiebewaking genoemd. Een belangrijk voordeel van online condition monitoring is dat je met terugwerkende kracht data kan analyseren, wat bij periodieke condition monitoring niet het geval is. 

Het online condition monitoring systeem zal data genereren op de momenten die het meest kritisch zijn voor de machine. Tijdens de opstart en uitloop van de installatie wordt data verzameld over bijvoorbeeld kritische toerentallen en veranderingen van as-posities.

Troubleshooting

Ook kan het online condition monitoring systeem ingericht worden om alarmen te genereren wanneer vooraf ingestelde grenswaarden overschreden worden. Dit wordt troubleshooting genoemd. Deze grenswaarden liggen lager dan de alarmwaarden van het bewakingssysteem. Daarmee indiceren ze geen directe risico’s, maar kan wel bovenmatige slijtage of onderhoudsbehoefte aangegeven worden.

Door de alarmen beschikbaar te stellen aan een analist van Istec kan een verandering in het machinegedrag direct geanalyseerd worden en kan er, indien noodzakelijk, actie ondernomen worden. Ook kan, wanneer het bewakingssysteem niet direct uitgerust is met analyse mogelijkheden, een bewakingssysteem parallel aan het analysesysteem gekoppeld worden.

Remote condition monitoring

Voor efficiënter gebruik van het online condition monitoring systeem is er ook remote condition monitoring. Dit houdt in dat het ophalen van gegevens en uitvoeren van analyses op afstand uitgevoerd kan worden. Met conditiebewaking op afstand wordt de organisatie niet belast maar wordt de machine toch goed gemonitord.


Brochure

In onze brochure wordt overzichtelijk samengevat welke diensten wij bieden op het gebied van trillingsmetingen (condition-monitoring). Ook leest u meer informatie over de verschillende vormen van conditie-bewaking programma’s zodat per type machine de juiste strategie kan worden gekozen.

Bekijk brochure »


Kennis en cases

Op ons kennisblog plaatsen we informatieve artikelen en leerzame case-studies met betrekking tot procesinstrumentatie, condition monitoring, trillingsmetingen en machinebewaking.