Toeren

Istec heeft een breed assortiment voor het meten van toeren. De toerentalsensoren worden onder andere gebruikt op turbines, pompen, compressoren, gasmotoren en andere grote industriële machines. Ook bieden we unieke oplossingen van onze leverancier Jaquet voor toerenmetingen. Zo bieden we een systeem voor overspeedbewaking bij grote machines, maar ook een draagbare toerenmeter om vanuit de hand toerenmetingen uit te voeren op bijvoorbeeld transportbanden of ventilatoren.


Istec SpeedSys T30

FT3000 rack replacement

Istec SpeedSys 200

SpeedSys 300

Tachometer – T401

Frequency Generator – IST-101

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Toeren

Draagbare tachometer

Om een toerental te meten van een machine of ander bewegend apparaat zoals bijvoorbeeld een loopband of ventilator, kan er gebruik worden gemaakt van hand-tachometers, ofwel draagbare toerentalmeters. Wij bieden drie types digitale draagbare toerentellers van onze leverancier Jaquet die gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van (mobiele) meetapparatuur om toeren te meten.

Contactloos meten met hand tachometer

De HO 100 is een contactloze tachometer voor het contactloos opnemen van toeren. Door middel van een stukje reflecterend tape in combinatie met optische precisie-sensoren wordt het aantal omwentelingen per minuut berekend (RPM). Deze toerenmeter kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor ventilatoren en tandwielen. Net als de andere modellen uit de serie heeft deze toerentalmeter een digitaal display voor het duidelijk en snel aflezen van de gemeten waardes.

Contactmeting met hand tachometer

De andere meetmethode van Jaquet is verwerkt in de HM 100. Deze toerenmeter heeft bovenop een wieltje voor het meten van lineaire oppervlakte snelheid en dient tegen de bewegende machine geplaatst te worden. Aan de hand van het aantal omwentelingen van dit wieltje kan er een snelheid per seconde worden berekend. Deze meetmethode kan worden gebruikt bij bewegende apparaten zoals loopbanden en transportbanden. De derde variant, de HC 100, heeft beide meetmethodes inbegrepen.