Weerstandsthermometers

Door sterke samenwerkingen met onze leveranciers kan Istec maatwerk weerstandsthermometers realiseren voor een scherpe prijs en met korte levertijden. Ook kleine aantallen zijn voor ons geen probleem. Indien gewenst kunnen wij ook sensoren ontwikkelen met ATEX-certificeringen. Onze specialist helpt u graag verder dus neem gerust contact op als er vragen of onduidelijkheden zijn!


Weerstandsthermometers (Pt100)

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Weerstandsthermometers

Hoe werkt een weerstandsthermometers?

De engelstalige afkorting van een weerstandsthermometers is RTD sensor en staat voor resistance temperature detector. Dit instrument maakt namelijk gebruik van het werkingsprincipe dat de elektrische weerstand van materialen veranderd bij een temperatuursverandering.

Bij weerstandsthermometers wordt veelal gebruik gemaakt van nikkel en platina. De elektrische geleiding van deze metalen kan plaatsvinden doordat de elektronen vrij kunnen bewegen tussen de atomen. Wanneer de temperatuur van een metaal toeneemt worden de bewegingen van deze atomen heviger waardoor de elektronen minder makkelijk door het metaal kunnen. Dit resulteert in een grotere elektrische weerstand.

Bekende type sensoren

Veel gebruikte sensoren zijn Pt100, Pt500, Pt1000 en Ni100. Bij deze benaming staan de letters voor benamingen uit het SI-stelsel: Pt staat voor Platina en Ni voor Nikkel. Het getal staat voor de elektrische weerstand bij 0°C.