Flow

Voor flowmetingen heeft Istec een uitgebreid assortiment van meerdere leveranciers: Fischer, Fuji Electric en Envea (voorheen SWR). Met ons aanbod flow-instrumentatie is het mogelijk allerlei soorten media zoals vloeistoffen, gassen en vaste stoffen te meten in leidingen of transportbanden. Ongeacht de druk, de temperatuur, de viscositeit en dichtheid: voor iedere type flow hebben we een oplossing.


Flowsnelheid vaste stoffen – SpeedFlow

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Flow

Hoe bepaal je de juiste flowmeter?

Bij het kiezen van het juiste meetapparatuur bij een flowapplicatie dient er rekening gehouden te worden met vele factoren. Allereerst is het belangrijk om te weten welk medium er gemeten dient te worden en wat de eigenschappen zijn van dit medium. Daarnaast spelen de druk, de (verwachte) temperatuur, de luchtvochtigheid en de omgeving mee voor het kiezen van de juiste flowmeter (ook wel doorstroommeter genoemd). Als de flow moet worden gemeten t.b.v. doorberekening aan klanten dient er een debietmeting (bij gassen en vloeistoffen) of een massaflowmeting (bij vaste stoffen) geïnstalleerd te worden.

Lees hier meer over de diverse meettechnieken voor flowmetingen »

Contactloze flowmeting met ultrasoon

Er zijn processen waarbij het niet wenselijk is dat de flow wordt verstoord, of dat het te meten medium te agressief is om in contact te komen met een sensor. Er kan dan worden gekozen voor een contactloze flowmeting die gebruikt maakt van ultrasoon-signaal.

Massaflowmeting

Voor het meten van hoeveelheden vaste stoffen (droge bulk) kan er gebruik worden gemaakt van een massaflowmeter. Deze flowmeter maakt gebruik van een elektromagnetisch veld en meet de flow aan de hand van afname van amplitude de te meten stof door het magnetische veld beweegt.

Flowbewaking in airslides

AirSlides worden veel gebruikt voor het transport van poedervormige media. De SlideControl van SWR voor flowbewaking in airslides meet de afstand tussen de droge poedervormige stoffen en de sensor door middel van microgolven. Hierdoor kan de vulhoogte worden gemeten en geeft de waarde als een 4-20 mA uitgangssignaal.