Speed monitoring

Istec biedt een reeks geavanceerde speed monitorings- en schakelsystemen voor nauwkeurige speed monitoring op elke roterende machine. 

Istec SpeedSys speed monitors en switches

De Istec tachometer serie biedt speed monitoring en schakelen op roterende machines. De systemen hebben een kleine technische impact en zijn eenvoudig te installeren. De tachometer serie bestaat uit drie versies:

 • SpeedSys T10
  De SpeedSys T10 is een 1-kanaals speed monitor en switch met twee configureerbare relais. Het systeem zet rotatiesnelheid om in een zeer nauwkeurig analoog signaal voor verdere verwerking en biedt relais voor alarm- en tripfuncties.
 • SpeedSys T20
  De SpeedSys T20 is een 2-kanaals speed monitor en switch met vier configureerbare relais. De T20 biedt meer speed monitoring functies dan de T10, waaronder: acceleratie, creep, zero-speed, reverse rotation, dynamische sensormonitoring en multi-channel geïntegreerde tripfuncties. Daarnaast heeft het systeem een redundante voeding en redundante sensoringangen.
 • SpeedSys T30
  De SpeedSys T30 is een 3-kanaals speed monitor en switch met zes configureerbare relais. De T30 biedt vergelijkbare functies als de T20, maar voegt een extra kanaal en relais toe. Het systeem heeft drie redundante sensoringangen en een redundante voeding.

Jaquet tachometers

Voor applicaties waar speedmetingen met een schakelfunctie nodig zijn, bieden we drie programmeerbare tachometers van Jaquet.

Snelheid meet-, schakel- en aanwijsinstrument - Jaquet T400

T401

Snelheid meet-, schakel- en aanwijsinstrument - T500

T501

2-kanaals monitor voor toerentalmetingen - Jaquet T600

T601

Is SIL of ATEX vereist? Bekijk de SpeedSys 200 »

 

 • T401
  Let op: de productie van de Jaquet T401/T402 en T411/T412 is stopgezet door de fabrikant en niet langer beschikbaar. De SpeedSys T10 en SpeedSys T11 (display variant) bieden een functionele vervanging.
  De T401 is een één-kanaals tachometer en is in te zetten voor eenvoudige speedmeting met schakelfunctie. Deze tachometer is ook verkrijgbaar met display als T411 voor directe lokale aflezing.
 • T501
  Let op: de productie van de Jaquet T501 is stopgezet door de fabrikant en niet langer beschikbaar. De SpeedSys T20 en SpeedSys T30 bieden een functionele vervanging met extra functies
  De T501 is een twee-kanaals tachometer en snelheidsschakelaar voor complexe meet-, controle- en bewakingsapplicaties. De hoge nauwkeurigheid en snelle reactietijd maakt deze tachometer niet alleen geschikt voor het bewaken op overspeed maar bevat standaard ook acceleratie-bewaking.
 • T601
  Let op: de productie van de Jaquet T601 is stopgezet door de fabrikant en niet langer beschikbaar. De SpeedSys T20 en SpeedSys T30 bieden een functionele vervanging met extra functies.
  De meest geavanceerde tachometer is de T601. Net als de T501 is het een twee-kanaals tachometer maar bevat het nog vele anderen functies zoals rotatierichting en creep-detectie. Tevens kan de T601 temperatuurmetingen van Pt100-sensoren verwerken.

Ook interessant: