Speed monitoring

Istec biedt een reeks geavanceerde speed monitorings- en schakelsystemen voor nauwkeurige speed monitoring op elke roterende machine. 

Istec SpeedSys speed monitors en switches

De Istec tachometer serie biedt speed monitoring en schakelen op roterende machines. De systemen hebben een kleine technische impact en zijn eenvoudig te installeren. De tachometer serie bestaat uit drie versies:

 • SpeedSys T10
  De SpeedSys T10 is een 1-kanaals speed monitor en switch met twee configureerbare relais. Het systeem zet rotatiesnelheid om in een zeer nauwkeurig analoog signaal voor verdere verwerking en biedt relais voor alarm- en tripfuncties.
 • SpeedSys T20
  De SpeedSys T20 is een 2-kanaals speed monitor en switch met vier configureerbare relais. De T20 biedt meer speed monitoring functies dan de T10, waaronder: acceleratie, creep, zero-speed, reverse rotation, dynamische sensormonitoring en multi-channel geïntegreerde tripfuncties. Daarnaast heeft het systeem een redundante voeding en redundante sensoringangen.
 • SpeedSys T30
  De SpeedSys T30 is een 3-kanaals speed monitor en switch met zes configureerbare relais. De T30 biedt vergelijkbare functies als de T20, maar voegt een extra kanaal en relais toe. Het systeem heeft drie redundante sensoringangen en een redundante voeding.

Is SIL of ATEX vereist? Bekijk de SpeedSys 200 »

Jaquet tachometers

De Jaquet tachometers zijn door de fabrikant uit productie genomen en zijn niet langer beschikbaar. De Istec SpeedSys Tachometer-serie biedt functionele vervangingen voor elke Jaquet tachometer.

 • De SpeedSys T10 en T11 bieden een functionele vervanging voor de T401/T402 en T411/T412.
 • De SpeedSys T20 en T30 bieden een functionele vervanging met extra functies voor de T501.
 • De SpeedSys T20 en T30 bieden een functionele vervanging met extra functies voor de T601.

Snelheid meet-, schakel- en aanwijsinstrument - Jaquet T400

T401

Snelheid meet-, schakel- en aanwijsinstrument - T500

T501

2-kanaals monitor voor toerentalmetingen - Jaquet T600

T601


Ook interessant: