Services

Istec Rotating Consultancy is een specialistische dienstverlener en consultant op het gebied van machine bewakingssystemen (overspeed, vibratie) en vibratie-meetsystemen. Deze systemen worden ingezet om de machine te bewaken op afwijkingen en zodoende schade en gevaarlijke situaties te voorkomen. Daarnaast kunnen meetgegevens van een vibratie-bewakingssysteem worden uitgelezen en gebruikt voor condition monitoring. De dienstverlening en service op deze systemen is merk onafhankelijk en het team van specialisten beschikt over veel ervaring met verschillende systemen, machines en opstellingen.

Diensten

  • Engineering, functional design en detailed design ten behoeve van het upgraden, aanpassen of vervangen van systemen
  • Opstellen van service procedures ter onderbouwing van SIL prooftest coverage en prooftest interval
  • Turn around service en onderhoud
  • Machinebewaking: ad hoc service aan meet- en bewakingssystemen en het adviseren, leveren en installeren van nieuwe systemen van verschillende merken, waaronder Meggitt (Vibro-MeterWilcoxon), Jaquet en Metrix. Onder Machinebewaking valt ook het turn-key of partieel vervangen van vibratie- en overspeed systemen en het analyseren van de verwachte levensduur van bestaande systemen (life cycle analysis).

Turn around service

Tijdens turn arounds biedt Istec Rotating Consultancy een compleet pakket aan diensten voor onderhoud of vervanging van machine bewakingssystemen. Naast het demonteren, kalibreren, monteren en afstellen van de sensoren kunnen oude vibratie- en overspeed systemen in partieel of turn-key projectvorm worden vervangen. Daarnaast bieden de specialisten begeleiding en advies in SIL proof test procedures voor SIL gecertificeerde systemen. Ook kan er een ATEX compliance scan inclusief werkscope worden opgesteld, zodat tijdens de turn around direct eventuele non-compliances kunnen worden verholpen. Ten slotte kunnen SIL proof tests worden uitgevoerd, waarbij conform de SIL requirements alle trip functies worden geverifieerd.

Lees verder over onze turn around services »

Eigen tools

Voor het kalibreren van sensoren en het testen van de systemen heeft Istec een aantal eigen tools ontwikkeld. Het gebruik van deze tools minimaliseert human errors en draagt bij aan efficiente, eenduidige tests met duidelijke rapportages. Bekijk ook de IST-101 Frequency Generator, IST-300 Vibration Calibrator en de IST-401 Automated Probe Calibrator.


Brochure

In onze brochure leest meer informatie over onze diensten op het gebied van machine-monitoring, turn-around services, SIL Proof Tests, ATEX-Compliance tests en Functional Safety.

Bekijk brochure »


Ook interessant:

Vibratiemetingen bij zuigercompressoren

Vibratiemetingen bij zuigercompressoren zijn moeilijk vanwege de natuurlijke mechanische bewegingen van dit type machine. Er zijn echter een aantal belangrijke machinecomponenten die gemonitord moeten worden op veranderingen in het vibratiegedrag. …