Applicatie elektrische loop overname

Veel distributed control systems in proces plants bereiken het einde van hun bruikbare leven. Met de hedendaagse vereisten op het gebied van veiligheid, efficiënte en controle, is een control system migratie in veel gevallen onvermijdelijk. Om (online) DCS migraties perfect te laten verlopen en om productieverlies en stilstand te voorkomen, heeft Istec de IST-203 Online DCS Migration Tool ontwikkeld. Deze tool maakt het mogelijk om een elektrische loop overname uit te voeren zodat een DCS migratie kan worden uitgevoerd zonder het productieproces te verstoren in slechts vijf stappen.

https://www.youtube.com/watch?v=01PxwDF5mkI

dcs_migration_connect_to_loopSTAP 1 – SLUIT HET APPARAAT AAN

Het proces begint met een inventarisatie van alle processen en daarmee samenhangende instrumenten die  beïnvloed zullen worden door de DCS migratie. Definieer de kritische loops en voer de nodige gevaren -en operabiliteitsstudies uit. Sluit het apparaat aan op de loop in parallel met het DCS.

 

 


STAP 2 – SAMPLE MODEdcs_migration_sample_mode

Wanneer overname wordt geselecteerd in het hoofdmenu van de IST-203, zal deze overschakelen naar sample mode. In dit stadium verifieert de Online DCS Migration Tool of het is aangesloten aan een actieve loop en of er een stabiele signaal wordt ontvangen. Als dit het geval is, zal het apparaat de boodschap “Ready for take-over” laten zien. De Online DCS Migration Tool is nu klaar om de loop over te nemen van het DCS. Om te verifiëren dat de tool aangesloten is op de juiste loop, wordt de check connection optie gegeven. Deze optie zorgt ervoor dat er een pulse verzonden van het DCS en ontvangen door de tool ter verificatie.


dcs_migration_hot_cutoverSTAP 3 – LOOP OVERNAME

Wanneer de tool in take-over mode is, zal de Online DCS Migration Tool de leiding nemen over de loop. Veranderingen die gemaakt worden in het DCS nadat take-over mode is gestart, zullen geen effect hebben op de loop. Op dit punt kan het oude DCS afgekoppeld worden van de loop, waarna het nieuwe DCS aangesloten kan worden. tijdens de take-over mode, kan de offset control functie gebruikt worden om loop waarden te veranderen wanneer dit nodig is.

 


dcs_migration_match_outputSTAP 4 – MATCH OUTPUT

Om offset in de loop te voorkomen wanneer de take-over mode wordt beëindigd, moet het nieuwe DCS worden ingesteld op dezelfde waarden als het oude DCS. De output van het nieuwe DCS kan veranderd worden tot dat het overeenkomt met de output van het oude DCS – de tool absorbeert offset indien dit gegenereerd wordt. Wanneer de output overeenkomt, zal het apparaat de boodschap “Output match OK” laten zien. Vervolgens kan de take-over mode worden beëindigd. in dit stadium kan de Output Match functie gebruikt worden om de nieuwe DCS output te verifiëren.

 


dcs_migration_end_take-overSTAP 5 – EINDE OVERNAME

Wanneer het nieuwe DCS is aangesloten, goed werkt en de output overeenkomt, kan de take-over mode worden beëindigd. het nieuwe DCS zal de controle over de loop nemen. De Online DCS Migration Tool kan nu worden afgekoppeld.

 

 

 

“Slechts vijf stappen om een online control system migratie uit te voeren”

Houd er rekening mee dat deze pagine een vereenvoudigd proces laat zien. Neem contact op met één van onze specialisten of bekijk de IST-203 gebruiksaanwijzing voor meer informatie.

Related pages: Application noteIST-203 Online DCS Migration Tool , Frequently Asked Questions

 


Ook interessant: