Vibratiemonitoring systemen en software

Istec biedt de meest geavanceerde vibratie-monitoringssystemen voor (kritische) roterende machines. Door het vibratiegedrag te monitoren wordt inzicht verkregen in de huidige conditie van de machine, waarmee doeltreffende onderhoud kan worden gepland en wat waardevolle informatie geeft voor predictieve onderhoudsstrategieën. Dit verbetert de beschikbaarheid en levensduur van de machine en verhoogt de procesefficiëntie.  


Vibratiemonitoring met complete systemen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het meten en monitoren van vibratie, van complete bewakingssystemen met geïntegreerde vibratie-monitoring tot eenvoudige vibratietransmitters.

Vibratiemonitoring; optioneel of geïntegreerd

Istec biedt zowel bewakingssystemen met optionele als geïntegreerde monitoringsfuncties.

  • VM600
    De VM600 is een geavanceerd vibratiebewakings- en monitoringssysteem voor roterende machines. Het systeem heeft een hoge kanaaldichtheid waardoor het geschikt is voor het monitoren van applicaties met veel meetpunten zoals complete machinetreinen en complexe installaties. Monitoringsfuncties kunnen optioneel worden toegevoegd aan de bewakingsfuncties. Het systeem kan geïntegreerd worden met VibroSight®, het vibratiemonitoring en -analyse softwarepakket van Vibro-Meter (Meggitt).

Lees meer over de VM600 »

  • VibroSmart
    Het VibroSmart systeem (VSV301) is een geavanceerd vibratiebewakings- en monitoringssysteem. Het systeem is schaalbaar vanaf 2 kanalen, wat het ideaal maakt voor kleinere applicaties. Het systeem kan geïntegreerd worden met VibroSight®; het vibratiemonitoring en -analyse softwarepakket van Vibro-Meter (Meggitt).

Lees meer over de VibroSmart »

Vibratiemonitoring met transmitters (analoge uitgang)

Metrix – 5580

De 5580 van Metrix is een twee-kanaals DIN-rail signaal conditioner die signalen ontvangt van velocity sensoren, accelerometers en proximity probes. De vrij-programmeerbare transmitter biedt eenvoudige bewakings- en monitoringsfuncties.

Meer over de Metrix 5580 »

Metrix – ST5484E

De ST5484E van Metrix is een één-kanaals vibratietransmitter. De transmitter kan direct op de behuizing van de machine of de lager gemonteerd worden en heeft een ingebouwde sensor en signaal conditioner. De ST5484E biedt een kosten-efficiënte oplossing voor eenvoudige vibratiemonitoring.

Meer over de ST5484E »

Istec RecipSys 200

De RecipSys 200 is een transmitter-systeem voor het monitoren van rod displacement bij zuigercompressoren voor nauwkeurige real-time inzicht in rider band slijtage. Om tot een betrouwbare meting te komen maakt het gebruik van een fasehoek-trigger om het verplaatsingssignaal van de zuigerstang (rod displacement) op de juiste fasehoek te filteren.

Meer over de Istec RecipSys 200 »

Monitoringssoftware

VibroSight® is het meest geavanceerde vibratiemonitoring en -analyse softwarepakket van Vibro-Meter (Meggitt) en werkt met zowel VibroSmart als VM600 systemen. Dit software pakket biedt uitgebreide opties voor het monitoren en analyseren van vibratiedata. De uitgebreide inzichten in de machineconditie die de software biedt dragen bij aan condition-based maintenance, waarmee de levensduur en uptime van de machine verhoogd wordt.

Lees meer over VibroSight® analyse-software »

On-demand vibration monitoring

Naast het leveren van de systemen, kunnen onze specialisten met eigen apparatuur trillingsmetingen op locatie uitvoeren, data analyseren en uitgebreid advies uitbrengen. Op basis van dit advies kan tijdens een turnaround doeltreffend onderhoud worden uitgevoerd.

Vibratie-analyse

Istec biedt uitgebreide vibratie-analyse service, uitgevoerd door onze toonaangevende vibratie-experts. Hiermee voorzien wij de klant van inzichten in het vibratiegedrag van (kritische) roterende machines en een gedetailleerd rapport met gebruiks- en onderhoudsadviezen.

Lees meer over onze vibratie-analyse service »

 

 

 


Ook interessant: