Trillingen

Voor het meten en regelen van trillingen biedt Istec een breed assortiment trillingsopnemers. Zo bieden wij een breed aanbod (IEPE) vibratiesensoren en trillingstransmitters in vele uitvoeringen (ATEX, HART). Dit gaat van kleine draagbare trillingsmeters tot aan trillingsschakelaars, en van geïntegreerde trillingsbewakingsystemen tot vibratiemeters en draadloze vibratietransmitters.


IQS900 – Signal Conditioner

Vibro-Meter VM600 Mk2

VibroSmart VSV301

Istec RecipSys 200

Istec accelerometers

Accelerometer vibratiesensoren (IEPE)

Vibratiesensoren ATEX

Vibratiesensoren (HART)

Metrix SW5580 & 5580

IQS910 – Signaalomvormer

Sensor- en data collector-kabels

Galvanische scheiding – GSI127

Velocity Sensor – 5485C

Impact Transmitter – IT6810

IQS450 – Signal Conditioner

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Trillingen

Welke type trillingssensoren bestaan er voor het meten van machinetrillingen en wanneer gebruik je welke?

Bij mechanische trillingen zijn er drie waardes te meten: verplaatsing (displacement), snelheid (velocity) en versnelling (acceleration). Door deze drie waardes te meten met trillingssensoren is er een goede basis om de oorzaak van een machinetrilling te detecteren. Maar wat voor type trillingssensoren zijn er om de juiste data te verkrijgen en wanneer gebruik je precies welke sensor? Lees hier verder over trillingssensoren »

Vibratiemetingen met accelerometers

Voor het meten van vibraties zijn er diverse meetmethodes, welke meestal worden gedaan via een piëzo-elektrische sensor, ofwel een accelerometer. Een accelerometer is een sensor die de dynamische trillingen van een fysiek object omzet naar een spanning.

Meer over vibratiemetingen met accelerometers »

Tips voor het kiezen van de juiste accelerometer

Voor het bewaken en monitoren van roterende machines (pompen, motoren, ventilatoren, tandwielkasten) wilt u natuurlijk betrouwbare en hoogwaardige trillingsbewaking-systemen inzetten. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste accelerometer, maar wij hebben ook in een artikel 11 tips beschreven voor het kiezen van de juiste accelerometer.

11 tips voor het kiezen van de juiste industriële IEPE accelerometer »