Trillingsbewaking-systemen

Voor het meten van trillingen op roterende machines dient er een trillingsbewaking-systeem te worden geïmplementeerd. Istec is officieel distribiteur van Vibro-Meter (onderdeel van Meggitt) voor het leveren en installeren van deze bewakingsystemen. Voorbeelden van machines waar het wordt ingezet zijn gasturbines, stoomturbines, generatoren, compressoren, ventilatoren, pompen.


Vibro-Meter VM600 Mk2

VibroSmart VSV301

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Meetsystemen voor continue-trillingsmeting

Voor permanente machinebewaking heeft Istec in haar assortiment twee typen trillingsmeetsystemen van Vibro-Meter: de VM600 en de VSV300. De afweging welke type het beste aansluit op uw situatie hangt af van een aantal factoren. Ten eerste is de opbouw van de fabriek een belangrijke factor. De VM600 is voornamelijk geschikt voor fabrieken die vanuit een centrale controlekamer worden beheerd terwijl de VSV300 geschikt is voor fabrieken waar een gedistribueerde architectuur geldt. Ten tweede is de omvang van de machine een belangrijke factor. De VSV300 is modulair op te bouwen waardoor deze geschikt is voor kleinere machines, terwijl de VM600 standaard al 16 kanalen ondersteund. Hier lees je meer informatie over beide machine-bewakingssystemen »

Software voor trillingsanalyse / condition monitoring

Beide types zijn ook te gebruiken als condition monitoring systeem. Voor de VM600 is een aanvullende module (XMV16 kaart) nodig maar de VSV300 heeft dit standaard inbegrepen. Alle data die VM600 of VSV300 ontvangt van de aangesloten accelerometers, proximity probes, velocitysensoren en temperatuursensoren zijn uit te lezen via het softwarepakket VibroSight. Via deze software kunnen diverse weergaves worden gegenereerd die de data begrijpbaar maken voor trilingsspecialisten. Voor klanten die gebruikmaken van de condition monitoring services van Istec maken onze trillingsspecialisten ook gebruik van deze software waarna zij een adviesrapport opstellen.