Speed bewaking

Istec biedt geavanceerde SIL-gecertificeerde speed bewakingssystemen voor het bewaken van overspeed en acceleratie op roterende machines. De hardware is geschikt voor SIL2 en SIL3 applicaties en conform de API 670.


Waarom Istec?

De betrouwbaarheid van een bewakingssysteem is cruciaal en begint bij het kiezen van de juiste hardware. Wij geloven echter dat de kwaliteit van deze hardware zich pas écht kan uiten wanneer er goede service bij geleverd wordt. Daarom bieden wij lifetime support en turnaround service op zowel de door ons geleverde systemen als systemen van andere merken. Hiermee zorgen we voor een veilige werking van roterende machines met maximale uptime en efficiëntie.


De nieuwe generatie SIL-rated bewakingssystemen

Voor het bewaken op overspeed bieden wij state-of-the-art systemen die ingezet kunnen worden voor SIL2 en SIL3 applicaties.

SpeedSys® 200

De SpeedSys 200 is een bewakingssysteem voor het bewaken op speed en acceleratie op roterende machines. Het robuuste ontwerp met geavanceerde self monitoring, galvanisch gescheiden in- en uitgangen en certificering by design maken de SpeedSys een high-end systeem dat zich onderscheidt in de markt. Door de sterke focus op de veiligheidsfuncties is de SpeedSys eenvoudig te gebruiken en te onderhouden met zeer lange proof test intervallen.

Bekijk de SpeedSys 200 »

SpeedSys® 300

Het SpeedSys 300 is een betrouwbaar en eenvoudig systeem met geavanceerde functionaliteiten voor het bewaken op overspeed en acceleratie voor applicaties waar 2oo3 voting en SIL3 ratings van toepassing zijn.

Bekijk de SpeedSys 300 »

Jaquet FT3000 vervanging

De productie van het FT3000 overspeed-bewakingssysteem is stopgezet sinds 2018 door TE Connectivity (voorheen Jaquet). Istec heeft een 1-op-1 vervanging ontwikkeld voor het FT3000 rack met ons SpeedSys ODS.

Bekijk de Jaquet FT3000 vervanging hier » 

Speed monitoring

Voor speed monitoring zonder SIL eisen bieden een reeks speed monitorings- en schakelsystemen: de SpeedSys tachometer serie. 

Bekijk onze speed monitoringssystemen »

Engineering

Istec bouwt turn-key junction boxen en instrumentatiekasten voor overspeed-bewaking en zorgt hierbij voor het gehele proces; van hardware, engineering en ontwerpen tot het eindproduct, acceptance-tests en inbedrijfnames.

Lees meer over onze engineering service »

Proof tests met overspeed-simulatie

Voor de validatie van een bewakingssysteem is het noodzakelijk een overspeed-situatie te simuleren. Onze specialisten voeren hiervoor proof tests uit met de door ons ontwikkelde 3-kanaals frequentie-generator (IST-101).

Bekijk de IST-101 »

Istec Response™

Istec Response™ is een unieke full-service oplossing om de beheersing van bewakingssystemen volledig uit te besteden. De flexibele systeemspecialisten van Istec leveren alle support die nodig is om veiligheid te garanderen en uptime te maximaliseren. Istec Response™ dekt alle kritische elementen van deze systemen, van turn-key engineering tot lifetime support en troubleshooting.


Ook interessant:

Sensoren voor overspeedmetingen

Het kiezen van de juiste speedsensor voor de applicatie is van cruciaal belang voor een goede meting. Het signaal van de sensor is tenslotte de input voor het overspeed-bewakingssysteem. Een…