Vibratie-bewakingssystemen

Istec biedt vibratie-bewakingssystemen met betrouwbare en nauwkeurige tripfuncties voor excessieve vibraties bij (kritische) roterende machines. Zowel de meest geavanceerde vibratie-bewakingssystemen als eenvoudigere transmitters en switches. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van de machine verhoogd en de procesefficiëntie verbeterd.

Geavanceerde systemen

Geavanceerde vibratie-bewakingssystemen bieden een complete oplossing voor het bewaken op excessief vibratiegedrag voor complexe installaties. Deze systemen bieden geavanceerde trip- en logicafuncties, opties voor vibratiemonitoring en integratie met uitgebreide analysesoftware.

Rack-mounted vibratiebewaking – VM600

De VM600 is het meest geavanceerde gecentraliseerde systeem voor monitoring en bewaking van vibratie op roterende machines. Het SIL-gecertificeerde systeem heeft een hoge kanaaldichtheid (tot 48 kanalen) en is ontwikkeld voor de bewaking en monitoring van complexe installaties en machinetreinen.

Lees meer over de VM600 »

Module-based vibratiebewaking – VSV301

Het VibroSmart systeem is een twee-kanaals vibratiebewaking- en monitoringssysteem die schaalbare en geavanceerde monitoring en bewaking biedt voor (kritische) roterende machines.

Lees meer over VibroSmart »

Transmitters en switches

Vibratietransmitters en -switches bieden meer eenvoudige, maar doeltreffende oplossingen voor vibratiebewaking. Deze oplossingen zijn vaak geschikt voor kleinere en minder kritische machines.

Vibratietransmitters

Vibratietransmitters bieden een minder geavanceerde vorm van vibratiebewaking, maar hebben doorgaans functionaliteiten met betrekking tot alarmwaarden en configuratie-mogelijkheden.

Bekijk hier het aanbod aan vibratietransmitters »

Meer geavanceerde transmittersystemen, zoals de VSV301, hebben aanvullende functies die vergelijkbaar zijn met gecentraliseerde systemen (VM600). Deze transmittersystemen hebben meerdere kanalen, logica functies en geavanceerde data-analyse en communicatie. Deze systemen kunnen gebruikt worden als stand-alone bewakings- en monitoringssysteem, en zelfs als vervanging worden gebruikt voor rack-based gecentraliseerde systemen.

Vibratieschakelaars

In tegenstelling tot vibratietransmitters bieden vibratieschakelaars een meer eenvoudige, maar functionele vorm van vibratiebewaking; ze detecteren vibratie en triggeren een schakelaar of alarm wanneer ingestelde grenswaarden worden bereikt.

Bekijk hier het aanbod aan vibratieschakelaars »

Engineering

De specialisten van Istec ontwerpen en bouwen turn-key instrumentatiekasten voor vibratiebewaking. Hierbij zorgt Istec voor het gehele proces, van equipment, engineering en ontwerpen tot het eindproduct, acceptance-tests en inbedrijfsnames.

Lees meer over onze engineering service »

Istec Response™

Istec Response™ is een unieke full-service oplossing om de beheersing van monitorings- en bewakingssystemen volledig uit te besteden. Istec Response™ dekt alle kritische elementen van deze systemen, van turn-key engineering tot lifetime support en data analyse.

Lees meer over Istec Response »


Ook interessant: