Catalogus

Istec biedt een breed scala aan procesinstrumentatie van hoge kwaliteit waarbij wij de exclusieve vertegenwoordiging voeren van diverse wereldwijd gerenommeerde leveranciers. Met meer dan 40 jaar ervaring in de meet- en regeltechniek en onze specialistische kennis helpen wij u met het vinden van de juiste oplossing.

Voor zowel het standaard assortiment als speciale uitvoeringen streven wij naar korte levertijden.

Wilt u advies voor de beste oplossing of heeft u een vraag over één van onze producten, neem contact met ons op zodat we met u mee kunnen denken.

Heeft u een vraag over ons assortiment? Of wilt u advies met betrekking tot uw applicatie? Neem contact op met één van onze productspecialisten.


Kok van Luik
  • Manager customer support

Trillingen

Voor het uitvoeren van trillingsmetingen en trillingsanalyses bieden wij zowel handzame portable trillingsmeters als complete systemen. Daarnaast bieden we een groot aanbod trillingssensoren (IEPE accelerometers) en vibratietransmitters voor iedere applicatie.

Temperatuur

Weerstandstemperatuursensoren (PT100), thermokoppels, thermowells en temperatuur-transmitters zijn onderdeel van ons ruime aanbod temperatuur meetinstrumenten. Door efficiënte ontwikkeling en productie leveren wij zowel het standaard assortiment, als speciale uitvoeringen, met een korte levertijd tegen een scherpe prijs.

Druk

Drukmetingen kunnen voor veel situaties toegepast worden om inzicht te krijgen in de status van een proces. Wij bieden een breed assortiment druk-opnemers, manometers, (smelt)druktransmitters en digitale handmanometers voor het meten en regelen van druk.

Flow

Inline flowmeting, massaflowdetectie, inline flowdetectie, flow/no-flow detectie: Istec biedt een breed scala aan oplossingen met betrekking tot flowmeting welke toe te passen zijn in vele applicaties en industrieen zoals in de chemische industrie, petro-chemie industrie, bulkindustrie en foodindustrie.

Niveau

Voor niveaumetingen in opslagplaatsen bieden wij diverse meetinstrumenten zoals niveautransmitters en niveauschakelaars. Binnen het aanbod vallen producten die geschikt zijn voor vloeistoffen, vloeistoffen met hoge viscositeit of droge bulk.

Meetwaarde omvormers

Istec biedt meetwaarde-omvormers van Mütec die geschikt zijn voor het omzetten van vrijwel alle standaard meetwaardes (mA, Mv, V). Daarnaast kunnen de meetwaarde-omvormers Pt100 en thermokoppel signalen omzetten en zijn ze gecertificeerd voor ATEX en SIL2 applicaties.

Toeren / Speed

Istec heeft een breed assortiment sensoren / opnemers voor het meten van toeren. Zo bieden we een systeem voor overspeedbewaking bij grote machines, maar ook een draagbare toerenmeter om vanuit de hand toerenmetingen uit te voeren op bijvoorbeeld transportbanden of ventilatoren.

Vocht

Bij het verwerken van vaste stoffen is het belangrijk het vochtgehalte te meten en te monitoren zodat op basis van de gemeten waardes het proces kan worden geregeld. Istec biedt vochttransmitters voor het meten van (relatieve) luchtvochtigheid.

Diversen

Naast het hoofdaanbod bieden wij ook sensoren voor vlamdetectie en stofdetectie. Tevens heeft Istec een aantal zelf ontwikkelde producten waaronder de Hot Cutover Tool voor online DCS migraties.

Istec International is al 40 jaar een begrip in de meet- en regeltechniek. Met vestigingen in Nederland en België voorzien wij klanten van over de hele wereld van onze specialistische kennis en adviezen.

Naast een uitgebreid assortiment procesinstrumentatie is Istec gespecialiseerd in machinebewaking, inbedrijfnames, periodieke service aan bewakingssystemen, kalibraties en conditiebewaking in de vorm van trillingsmetingen. Wij streven naar hoge klanttevredenheid, optimale ondersteuning en specialistische dienstverlening.