Vibratiesensoren & vibratietransmitters

Istec heeft een breed aanbod aan vibratiesensoren en -transmitters voor uiteenlopende applicaties. Door zowel hardware en service te bieden hebben wij de meest complete oplossingen voor vibratiemetingen op (kritische) roterende machines.

Waarom Istec?

Istec levert sensoren en transmitters van de hoogste kwaliteit voor (kritische) roterende machines. Wij geloven echter dat de kwaliteit van deze hardware zich pas écht kan uiten wanneer er goede service bij geleverd wordt. Istec biedt daarom ondersteuning bij het kiezen van applicatie-geschikte hardware, maatwerk door middel van in-house ontwikkelde probe spindels, lifetime support en turnaround service. Ons team van vibratiespecialisten staat voor flexibiliteit en responsiviteit in het bieden van service, wat gecombineerd met een snelle levering van hardware zorgt voor maximale efficiëntie.

Sensoren

Proximity sensoren

Deze sensoren worden ook wel eddy current-, displacement of afstandssensoren genoemd, en worden gebruikt voor het meten van as-bewegingen en inwendige spelingen bij glijlagers. Zo kunnen bijvoorbeeld de vibraties van een drijfas ten opzichte van glijlagers of andere ondersteunende onderdelen gemeten worden.

Velocity sensoren

Velocity sensoren worden gebruikt voor het monitoren van vibraties en voor het uitbalanceren van roterende machines. Dit type sensor heeft een lagere gevoeligheid voor trillingen met een hoge frequentie dan accelerometers en is daarom minder vatbaar voor overbelasting.

Accelerometers

Een accelerometer kan worden ingezet voor zowel hoge als laagfrequente vibratiemetingen. De sensor zet dynamische trillingen om naar een spanning. Het zijn full-contact sensoren die direct op het te meten object, zoals een lagerhuis of tandwielkast, worden geplaatst.

Ook interessant: “Vibratiemetingen met accelerometers

Vibratietransmitters

Meggitt – VibroSmart

Het VibroSmart systeem (VSV301) van Meggitt is een twee-kanaals DIN-rail transmitter voor vibratiebewaking (SIL1) en vibratiemonitoring. De schaalbare layout maakt geavanceerde monitoring beschikbaar voor zowel kleine als grote installaties. Het transmitter-based systeem is integreerbaar met VibroSight® voor uitgebreide analysemogelijkheden.

Meer over VibroSmart »

Metrix – ST5484E

De ST5484E van Metrix is een één-kanaals vibratietransmitter. De transmitter kan direct op de behuizing van de machine of de lager gemonteerd worden en heeft een ingebouwde sensor en signaal conditioner. De ST5484E biedt een kosten-efficiënte oplossing voor eenvoudige vibratiemonitoring.

Meer over de ST5484E »

Metrix – 5580

De 5580 van Metrix is een twee-kanaals DIN-rail signaal conditioner die signalen ontvangt van velocity sensoren, accelerometers en proximity probes. De vrij-programmeerbare transmitter biedt eenvoudige bewakings- en monitoringsfuncties.

Meer over de Metrix 5580 »

Istec RecipSys 200

De RecipSys 200 is een transmitter-systeem voor het monitoren van rod displacement bij zuigercompressoren voor nauwkeurige real-time inzicht in rider band slijtage. Om tot een betrouwbare meting te komen maakt het gebruik van een fasehoek-trigger om het verplaatsingssignaal van de zuigerstang (rod displacement) op de juiste fasehoek te filteren.

Meer over de Istec RecipSys 200 »

Turnaround service

Tijdens een turnaround kunnen de specialisten van Istec service bieden op de sensoren en transmitters. Hierbij worden de sensoren ge(de)monteerd, geïnspecteerd, gekalibreerd en, indien nodig, aangepast.

Lees meer over onze turnaround service »

Machine safety consultancy

Istec biedt consultancy met betrekking tot functional safety en SIL, van het implementeren en onderhouden van geschikte bewakingssystemen tot procedures om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Lees meer over onze machine safety consultancy »


Ook interessant:

Het belang van machinebewaking

Het is erg belangrijk dat machines/installaties in een fabriek operationeel zijn. Zeker in het geval dat een fabriek dag en nacht in bedrijf dient te zijn. Een ongeplande stilstand is…

Een moderne benadering voor overspeed-bewaking

De leidende standaard voor roterende machines (API 670) stelt dat (kritische) roterende machines een state-of-the-art overspeed-bewakingssysteem vereisen. De beschikbaarheid van elektrische overspeed bewakingssystemen is gegroeid sinds het de standaard is…