Druk

Voor allerlei typen drukmetingen heeft Istec een ruim aanbod drukopnemers van diverse leveranciers. Voor het meten van druk van gassen en vloeistofdruk (hydrostatische druk) hebben we druksensoren van Fischer en Fuji Electric, en voor drukmetingen bij hoge temperaturen en voor media met hoge viscositeit druksensoren van Gefran. Heeft u advies nodig voor het kiezen van de juiste druksensor / druktransmitter, neem dan gerust contact met ons op.


Verschildruktransmitter – DE45

Verschildruktransmitter – DE44

Verschildruktransmitter – DE38

Verschildruk-schakelaar – DS21

Niveaumeter – EA14F

Manometer (analoog) – MA15

Manometer (analoog) – MA12

Druktransmitter – ME69

Druktransmitter – ME01

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Drukmetingen

Drukmetingen bij gassen

Om een idee te geven hoe druksensoren werken voor het meten van druk bij gassen hebben we een uitgebreid artikel geschreven over de basis van drukmetingen. We leggen hierin uit wat de termen absolute druk en relatieve druk betekenen en hoe transmitters deze waardes gebruiken voor het uitvoeren van metingen.

Druk meten met smeltdruksensoren

Istec biedt een groot aanbod smeltdruksensoren voor het meten van vloeistoffen met een hoge viscositeit in combinatie met hoge temperaturen. De smeltdruksensoren van Gefran kunnen druk meten van media met temperaturen tot wel 538 °C. In een artikel hebben we nader toegelicht wat de mogelijkheden zijn van smeltdruksensoren voor drukmetingen bij media met hoge temperaturen. Dit type sensor wordt ook wel massadruksensor genoemd, of in het engels melt pressure transducer.