Verschildruktransmitters

Het meten van verschildruk kan op vele plaatsen in de procesbesturing inzicht geven in het proces en er zijn dan ook veel soorten meetapparatuur beschikbaar. Istec biedt een breed assortiment verschildruk-instrumenten van diverse leveranciers: Fischer, Fuji Electric en Gefran.


Verschildruktransmitter – DE45

Verschildruktransmitter – DE44

Verschildruktransmitter – DE38

Verschildruk-schakelaar – DS21

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Verschildruktransmitters

Verschildrukmetingen bij procesbesturing

Een verschildrukmeting kan voor diverse doeleinden worden ingezet. Zo kan op deze wijze debiet worden gemeten van een gas of vloeistof, maar ook flowbewaking, niveaumeting en filterbewaking wordt veelal gedaan door middel van verschildruksensoren, verschildruktransmitters / drukverschiltransmitters en verschildrukschakelaars.

Processturing met verschildrukschakelaar

Wanneer er een bepaalde actie moet plaatsvinden bij het overschrijden van een bepaalde grenswaarden, dient er achter een verschildrukopnemer een verschildrukschakelaar geplaatst te worden. Hiermee kan vervolgens het proces worden bijgestuurd of een alarmsignaal geactiveerd.

Analoge verschildruk-aanwijzer (manometer)

Wanneer op een plek in de fabriek een verschildruk afgelezen moet worden dat alleen dient ter indicatie kan er ook gebruik worden gemaakt van analoge verschildrukaanwijzers. Deze instrumenten worden ook wel verschildrukmanometers genoemd. Deze instrumenten kennen geen output signaal en kunnen dus niet gebruikt worden voor het regelen of beveiligen van een proces.