Meltpressure-sensoren

Voor drukmetingen bij hoge temperaturen in combinatie met media met een hoge viscositeit hebben wij van onze leverancier Gefran vele soorten meltpressure-sensoren in het assortiment. Deze sensoren worden ook wel smeltdruksensoren of massadruksensoren genoemd. Dit type druksensoren worden veelal gebruikt bij plasticverwerkers en in chemische fabrieken. Door de vele mogelijke toepassingen zijn de sensoren in vele uitvoeringen verkrijgbaar waaronder ATEX en met vele output-mogelijkheden.


Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Breed assortiment meltpressure-sensoren

De sensoren van Gefran zijn in vele samenstellingen te verkrijgen omdat het meten van smeltdruk niet overal op dezelfde manier kan. Om te beginnen kent het assortiment vier series waarbij drie series gebruikmaken van de druk die ontstaat door de uitzetting van een vulvloeistof als de temperatuur toeneemt. Zo is er een serie met kwik (serie M), thermische olie (serie W), natrium-kalium (NaK). De vierde serie maakt gebruik het piëzo-elektrisch effect en heeft de naam IMPACT (serie I). Deze techniek voor meltpressure-sensoren is een door Gefran gepatenteerde techniek om vloeistofvrij te kunnen meten.

In de brochure van Gefran over meltpressure-sensoren kun je op pagina 5 een duidelijke weergave vinden van alle mogelijkheden maar ter ondersteuning zullen we het ook tekstueel toelichten.

Meetbereik

De smeltdruksensoren zijn qua meetbereik in vier groepen ingedeeld. Voor meten tot 315 °C kunnen alle vier de series worden ingezet, tot 350 °C de series M, NaK en I, tot 400 °C de series M en NaK en voor temperaturen tot 538 °C alleen de NaK serie.

Communicatie- en veiligheidsprotocollen

Ook qua communicatie-protocollen heeft Gefran meerdere opties. Zo kent iedere serie (behalve de IMPACT-serie) een variant die CANopen of HART-protocol ondersteunt. Ook is er in ieder meetbereik een ATEX-versie beschikbaar, behalve bij meettemperaturen boven de 400 °C. Standaard ondersteunen alle series Performance Level ‘c’.

Uitvoeringen

Qua design zijn er voor alle series vier varianten mogelijk: onbuigbare behuizing, flexibele behuizing, flexibele behuizing met thermokoppel en tot slot een variant met uitwendige opnemer. Afhankelijk van de plaats waar de sensor gemonteerd dient te worden kan worden bepaald welke uitvoering het meest geschikt is.