FT3000 obsolete verklaard door OEM, vervangen door SpeedSys

Het FT3000 overspeed bewakingssysteem, voorheen geleverd door de Jaquet Technology Group (nu: TE Connectivity), is obsolete verklaard door de fabrikant. Dit heeft invloed op vele eindgebruikers omdat de Jaquet FT3000 al ruim 20 jaar op de markt is, met een installed-base van duizenden systemen die wereldwijd kritische roterende machines bewaken. De beschikbaarheid van service en reserveonderdelen wordt hierdoor beperkt, waardoor vele operators met de vraag zitten: “Hoe zorg ik dat mijn FT3000 operationeel en betrouwbaar blijft, en wat als mijn systeem het einde van de levensduur bereikt?”

Lees over de FT3000 rack replacement »

Spare parts en support

De beschikbaarheid van spare parts voor het systeem zijn beperkt, en beschikbaar zolang deze op voorraad zijn. Istec, als officiële distributeur en servicepartner voor de Jaquet productlijn, heeft nog steeds een voorraad en kan gebruikers reserveonderdelen leveren en ondersteuning bieden. Echter, dit is slechts een tijdelijke oplossing voor de gebruikers, waar een langetermijn oplossing vereist is.

“De veroudering van het FT3000 systeem vereist een nieuwe oplossing voor eindgebruikers die SIL-rated overspeed bewaking nodig hebben”

 

FT3000 retrofit oplossingen

Om de kloof te overbruggen die is ontstaan ​​door de veroudering van het FT3000 systeem, heeft Istec een 1-op-1 vervanging voor FT3000 rekken ontworpen; een oplossing die geavanceerde 3-kanaals overspeed bewaking biedt in hetzelfde rekformaat en met vergelijkbare aansluitingen. De setup is ontworpen om de impact van het retrofit project te minimaliseren, met als doel één dag, één engineer (figuur 1).

Figuur 1. Visualisatie van de 1-op-1 vervanging van de Jaquet FT3000 naar de SpeedSys.

De FT3000 retrofit oplossing bestaat uit het SpeedSys overspeed bewakingssysteem. Dit moderne systeem biedt SIL 3 gecertificeerde bewaking op acceleratie en overspeed en voldoet aan de laatste industriële veiligheidsnormen (figuur 1). Het is compatibel met elk sensortype, inclusief elektromagnetische sensoren (VR) sensoren, Hall-effect sensoren en eddy current sensoren. De modulaire architectuur heeft slechts een kleine technische impact waardoor retrofitting met een lage impact mogelijk wordt voor elk type installatie.

Lees meer over de FT3000 rack replacement »

“De SpeedSys is een grensverleggende innovatie voor SIL-rated overspeed bewaking”

Over de engineers

Zorg voor eindgebruikers is onze business. We begrijpen de complexe en unieke uitdagingen in het veld. Met ons team van hoog opgeleide engineers, bieden we service en oplossingen om de veiligheid en beschikbaarheid van kritische roterende machines te maximaliseren gedurderende de gehele levensduur. We zijn al tientallen jaren leverancier en service provider van het Jaquet FT3000 systeem en kunnen maatwerk leveren om gebruikers een soepele overgang naar de nieuwe generatie machine bewakingssystemen te bieden.

Meer informatie

Bezoek de productpagina voor meer informatie over het SpeedSys overspeed bewakingssysteem.