Klantreferentie: AEB

Uitdaging

Het in-house engineers team stond voor de uitdaging om een geavanceerd vibratiebewakingssysteem te zoeken die voldeed aan de hoge eisen. De toenemende complexiteit van deze systemen stelde hen tevens voor extra uitdaging: hoe nemen we het systeem in gebruik en hoe onderhouden we het conform de hoogste standaarden.

Tevens was er de behoefte om diepgaande inzichten te verkrijgen in de machineconditie voor een betere onderbouwing van beslissingen met betrekking tot onderhoudsplanning met als doel de machinebeschikbaarheid te vergroten.

Oplossing

We hebben het team geholpen bij het selecteren van geschikte, hoogwaardige hardware en hebben een turn-key oplossing geboden dat volledig ontwikkeld is voor deze retrofit-toepassing. Met onze Istec Response™-services hebben we de teams ondersteund bij de transitie van het bedienen en onderhouden van deze geavanceerde systemen naar het gebruik van de output, terwijl ons toegewijde team zorgdraagt voor levenslange ondersteuning en tevens de vibratiedata gebruikt om diepgaande inzichten in de machineconditie te bieden.

Geleverde prestaties

  • Het selecteren van geschikte hardware om aan de hoge eisen te voldoen
  • Het in-house engineeringsteam ontlasten van onderhoudswerkzaamheden aan deze geavanceerde systemen
  • Responsieve service voor het maximaliseren van machineveiligheid en machine-beschikbaarheid
  • Geavanceerde vibratieanalyse voor het verkrijgen van inzichten in de machineconditie

 

Impact

De turbines en generatoren zijn nu voorzien van geavanceerde monitoring- en bewakingssystemen om de veiligheid en operationele up-time te maximaliseren. De vibratie-analyse geeft waardevolle informatie om nieuwe onderhoudsstrategieën te implementeren voor AEB’s meest kritische roterende machines.


Ook interessant:

LOPA: Layer of Protection Analysis diagram

LOPA: Layer of Protection Analysis

Een Layer of Protection Analysis (LOPA) is een gesimplificeerde vorm van risicobeoordeling wat zich bevindt tussen kwalitatieve en kwantitatieve analyses. Het doel van een LOPA is om vast te stellen…