Verstoppingsdetectie met ProGap S

Bij het verwerken van natuursteen worden stenen (basalt en lava) middels een transportband naar een zeefinstallatie gebracht voor een eerste zeefproces. In de zeefinstallatie worden de stenen die te groot zijn eruit gezeefd. Het kan voorkomen dat de zeefinstallatie de aanvoer niet snel genoeg kan verwerken of dat de zeefinstallatie verstopt raakt. Dit heeft als gevolg dat de stenen zich gaan ophopen in de aanvoergoot. 

Als de aanvoer niet tijdig wordt gestopt zal de aanvoergoot zich in zijn geheel vullen met stenen met als gevolg dat de transportband beschadigd zal raken. Deze situatie is uiteraard niet wenselijk want naast de directe kosten vanwege de schade zorgt het ook voor indirecte kosten als gevolg van ongeplande stilstand.

Oplossing

De ProGap S is een flexibele sensor voor niveaudetectie die gebruik maakt van microgolftechnologie. In bovenstaande toepassing wordt de ProGap S gebruikt om ophoping van stenen in de aanvoergoot te detecteren. Door middel van een kalibratie wordt vooraf bepaald wanneer er sprake is van ophoping en als dit het geval is geeft de ProGap een signaal waardoor de transportband afslaat.

Doordat de zeefinstallatie ondertussen verder gaat met het verwerken van de aanvoer zal normaal gesproken het probleem zich vanzelf oplossen. Mocht dit niet het geval zijn wordt er een alarm afgegeven aan het personeel waarna de verstopping handmatig kan worden opgelost.

Klantvoordelen

  • Bescherming van scherm en transportband tegen beschadiging
  • Vermindering van uitvaltijd, minder productie-uitvaltijd als gevolg van blokkades

Lees meer over de ProGap S »