Flowmeters voor vaste stoffen

Voor een flowmeting bij vaste stoffen (droge bulk / solids) zijn diverse meetprincipes in te zetten. Istec biedt diverse flowmeters van onze leveranciers: Fischer, Fuji Electric en Envea (voorheen SWR). Welke solid flowmeter voor u de beste oplossing is, is afhankelijk van diversen factoren. Neem gerust contact met ons op zodat wij u kunnen helpen bij het vinden van de juiste flowmeter.


Flowsnelheid vaste stoffen – SpeedFlow

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op voor een advies op maat door één van onze specialisten.

+31 (0)252 433 400

Flowmeters / debietmeters voor vaste stoffen

Massaflowmeting met elektromagnetisch flowmeter

Voor het meten van een hoeveelheid flow van een vaste stof zoals granulaat, poeder, zand, et cetera moet er massaflowmeting geïnstalleerd worden. Dit kan gedaan worden een elektromagnetisch flowmeter / debietmeter.

Een flowmeter, ook wel debietmeter genoemd, die op basis van een elektromagnetisch veld werkt meet de flow aan de hand van afname van amplitude wanneer er deeltjes door het magnetische veld bewegen. Dit is een ideale meetmethode voor vaste stoffen.

Voedingsindustrie

Ons assortiment biedt diverse flowmeters / debietmeters die ingezet worden in processen in de voedingsindustrie. De flow van grondstoffen zoals meel, graan, poeders, kruiden, specerijen, pulp, et cetera kunnen hiermee eenvoudig gemeten worden.