Istec Vibration Training Category 1+: Certificering

De Istec Vibration Training Category 1+ is gemaakt in overeenstemming met de scope van de leidende industriestandaard. De inhoud van de training sluit daarom aan bij de eisen voor de kwalificatie en beoordeling van personeel; de ISO 18436-2 (CAT1) – Vibration condition monitoring and diagnostics.

Kwaliteitswaarborging

Het Istec Category 1+ certificaat is niet geaccrediteerd volgens de norm voor het uitgeven van een persoonlijk certificaat. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van de training. Omdat de cursus volledig in overeenstemming is met de ISO 18436-2 (CAT1) norm en gemaakt is door competente vibratiespecialisten (CAT3 & CAT4), hebben we gezorgd voor een vibratiecursus volgens de hoogste standaard.

Toegankelijkheid

Wij hebben deze training onderscheiden van soortgelijke trainingen van andere partijen door het toegankelijker te maken, zowel vanuit financieel als technisch oogpunt. De vraag naar kennis met betrekking tot vibratie neemt toe, terwijl de beschikbaarheid van expertise in dit vakgebied afneemt. Door de aandacht voor dit vakgebied te vergroten willen we daar verandering in brengen.

Deze cursus is geen onderdeel van onze core business, waardoor wij hierbij wij geen winstoogmerk hebben. Omdat de hele cursus vooraf wordt opgenomen en online wordt gevolgd, kunnen we aanzienlijk besparen op het hosten van deze cursus. Er is geen fysieke aanwezigheid vereist om de cursus te volgen, wat betekent dat de training overal ter wereld gevolgd kan worden, en op een moment dat het de cursist het best uitkomt.

Conformiteit boven accreditatie

Wij hebben om meerdere redenen gekozen voor conformiteit boven accreditatie:

  1. Kosten. Wij willen dat deze vibratiecursus voor iedereen toegankelijk is. Om deze reden hanteren wij een veel lagere prijs dan onze concurrenten. Het accreditatieproces is kostbaar en zou daarom de prijs voor de training significant verhogen.
  2. Waarde. Accreditatie heeft geen invloed op de waarde van de cursus, maar geeft simpelweg aan dat een derde partij de cursus heeft gecontroleerd met de bijbehorende ISO-norm. Onze training is getest door een groep van 15 onafhankelijke specialisten om de hoge kwaliteit te waarborgen.
  3. Examinering. De eisen die de norm stelt aan examinering staan ons niet toe om de training aan te bieden zoals wij dat willen: volledig online en wereldwijd toegankelijk.

Hercertificering

Om aan de ISO-norm (18436-2 CAT1) te voldoen, moet eens in de vijf jaar hercertificering plaatsvinden. Zodra de vervaldatum van jouw certificaat nadert, ontvang je hiervan bericht.

 


Ook interessant: