Turnkey Jaquet FT1200 replacement

Het Jaquet FT1200-systeem wordt nog steeds veel gebruikt in fabrieken over de hele wereld. Hoewel dit de uitstekende kwaliteit van Jaquet’s speed-meetsystemen bewijst, is de FT1200 al decennia geleden obsolete verklaard. Reserveonderdelen en services zijn niet langer beschikbaar en het systeem voldoet niet aan de hedendaagse en toenemende veiligheidseisen. Als expert op het gebied van speedmetingen en als decennia lange distribiteur van Jaquet, heeft Istec een veelzijdig retrofit-concept ontworpen om FT1200-systemen te vervangen.

Maatwerk en turnkey FT1200 retrofit

ELEGUB is een concept voor het ontwerpen van op maat gemaakte en turnkey Jaquet FT1200 retrofit-oplossingen met een lage technische impact. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de de huidige sensoren en infrastructuur, waardoor het niet nodig is om sensoren en bekabeling te vervangen. Op basis van diverse keuzemogelijkheden en specifieke applicatiedetails stellen een perfect aansluitende retrofit-oplossing samen. Dit maakt het vervangen van het FT1200-systeem veilig en snel waardoor de applicatie weer voldoet aan de hedendaagse standaarden.

De turnkey retrofit bevat de volgende componenten: een tachometer, een ATEX-behuizing, bedrading en extra benodigdheden, zoals barriers of stroomvoorziening. Elk component heeft verschillende keuzemogelijkheden waar, indien nodig, ook nog van afgeweken kan worden.

Tachometer opties

T401 »

  • 1-kanaals tachometer
  • 4-20 mA uitgangssignaal

T411 »

  • 1-kanaals tachometer
  • 4-20 mA uitgangssignaal
  • Lokale aflezing

T501 »

  • 2-kanaals tachometer
  • 4-20 mA uitgangssignaal

Waarom ELEGUB kiezen voor het vervangen van een FT1200?

✔ Een maatwerk retrofit

Een maatwerk retrofit-oplossing voor het upgraden van uw speedmeting om te voldoen aan de hedendaagse en toenemende veiligheidseisen.

✔ Turnkey voor minimale impact

ELEGUB-oplossingen zijn ontworpen voor eenvoud en hebben een lage technische impact. Istec biedt alle benodigde hardware en services.

✔ Ontworpen door experts

Onze experts op het gebied van speedmetingen hebben veel ervaring met Jaquet-hardware en (kritische) speed-applicaties.

Voorbeeld van een ELEGUB-oplossing:
T411 tachometer in een ATEX-behuizing met glas en 3 kabelwartels.

 


Ook interessant:

Sensoren voor overspeedmetingen

Het kiezen van de juiste speedsensor voor de applicatie is van cruciaal belang voor een goede meting. Het signaal van de sensor is tenslotte de input voor het overspeed-bewakingssysteem. Een…