Contactloos detecteren van flow/no flow van vaste stoffen met de Envea FlowJam

Brochure FlowJam (ENVEA)

De FlowJam van Envea (voorheen SWR) is een microgolf sensor die gebruikt wordt voor het contactloos detecteren van flow/no flow van vaste stoffen en is verkrijgbaar in 4 verschillende uitvoeringen. Het systeem detecteert verschillende typen flow en maakt een onderscheid tussen flow en verstopping of stilstand.

Bekijk de application note »

 

Vier FlowJam-modellen

 • FlowJam
  Dit is de basisversie van de FlowJam en is niet ATEX proof. Deze sensor detecteert flow / no flow.
 • FlowJam S
  Dit type is in tegenstelling tot de basis FlowJam wel ATEX proof (zone 21 en 22) omdat dit type de electronica separaat heeft. Hierdoor heeft de FlowJam S tevens een kleinere sensorbehuizing. Deze sensor detecteert flow / no flow.
 • FlowJam Plus
  De opvolger van de FlowJam is de Flowjam Plus. Deze sensor geeft naast flow / no flow ook een extra outputsignaal als er sprake is van no flow, namelijk of er sprake is van een volle of lege leiding. Met optionele adapaters kan de Plus-versie ook in extreme omstandigheden zoals hoge temperaturen, bij hoge druk en in ATEX-zones.
 • FlowJam A
  Dit type is speciaal geschikt voor flowmetingen van vaste stoffen in slangen (hose lines) met externe diameters tussen de 2 en 10 mm.