Massaflowmetingen van droge bulkgoederen met de Envea MaxxFlow HTC

De Envea MaxxFlow is een inline massaflowmeter die speciaal ontwikkeld is voor het meten van massaflow van droge bulkgoederen zonder de flow te beïnvloeden. In dit artikel worden enkele applicaties van de MaxxFlow besproken.

Lees meer over de Envea MaxxFlow »

De open constructie en compacte vorm, gecombineerd met een zeer grote doorvoercapaciteit, maakt de Maxxflow inzetbaar in situaties waar voorheen alleen complexe mechanische systemen zoals weegbunkers of valplaten toepasbaar waren. De MaxxFlow kan gemakkelijk gekalibreerd worden en stuurt de meetgegevens direct naar het besturingssysteem.

De voordelen van de MaxxFlow ten opzichte van een valplaatweger »

De elektromagnetische flowmeter werkt contactloos en is volledig stofdicht en erosievrij door de keramische binnenkant van de pijp. Hierdoor is de MaxxFlow zo goed als onderhoudsvrij en heeft het een lange levensduur.

De MaxxFlow kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden:

  • Verticaal:

Afbeelding 1. Voorbeeld van de installatie van de MaxxFlow na een schroeftransporteur, met een flow van 80 t/h.

  • Hellend:

Afbeelding 2. Voorbeeld van de installatie van een MaxxFlow na een elevator, met een flow van 180 t/h.

 

Applicatie: Massaflow

Een cementfabrikant mengt drie materialen in een schroefmenger: cement, as en filterpoeder. Om te zorgen voor nauwkeurige dosering van de materialen, moeten de hoeveelheden bij de afvoer van de silo’s gemeten worden. Deze metingen worden gebruikt als referentieparameter voor de dosering van de additieven. Voor deze applicatie heeft iedere silo een eigen systeem nodig om de materiaalafvoer te meten. De dosering van de  materiaalafvoer wordt gestuurd via een schuifklep.

Oplossing

De MaxxFlow HTC is gebruikt om de materiaalflow vanuit de silo’s te meten. Deze applicatie betrof een materiaalflow van 70 t/h aan cement, 30 t/h aan as en 20 t/h aan filterpoeder uit drie verschillende silo’s.

Afbeelding 3. Montage MaxxFlow bij de afvoer van één van de silo’s.

Voordelen voor de klant:

  • Nauwkeurige controle van materiaalflow
  • Eenvoudige en snelle kalibratie
  • Geen installatie in de flow
  • Robuust en een lange levensduur

Wil je weten of de MaxxFlow past bij jouw specifieke applicatie? Neem dan contact op met één van onze application consultants.