Koeltorenbewaking

Koeltorens

Een koeltoren maakt gebruik van de verdamping van de koelvloeistof om hitte af te voeren. Over het algemeen heeft een koeltoren spuitmonden die de koelvloeistof in de open lucht laten vallen. De vloeistof komt vrij bij de top van de toren en valt naar beneden over een reeks geventileerde planken. Een ventilator aan de top van de toren zuigt frisse lucht door de geventileerde planken en over het vallende water. De lucht koelt de vloeistof af, die vervolgens wordt verzameld, gefilterd en teruggestuurd naar het afgiftesysteem om meer warmte te verzamelen. Door het draaien van de rotors in de koeltoren ontstaan er trillingen. Om te zorgen dat deze trillingen binnen de accepteerde waarden blijven is het belangrijk om de koeltorens op trillingen te bewaken. Metrix biedt hier verschillende oplossingen voor die achtereenvolgens worden besproken.

Monitoring solutions

 

5535/45 Accelerometer signaal conditioner

De 5535/45 accelerometer signaal conditioners van Metrix accepteren signalen van de op de machine bevestigde accelerometers en produceren een 4-20 mA output die evenredig is aan de gemeten variabele. Het detectie circuit reageert op RMS (Root-Mean-Square) vibratie,maar de output kan geschaald worden naar peak of RMS. Een groene LED geeft de integriteit van de sensor en kabel weer. Wanneer er sprake is van sensor storing, zal de LED stoppen met branden en zal de output een storing aangeven.

ST5484E Velocity Transmitter Velocity Transmitter - Metrix ST5484E

De ST5484E van Metrix  is een seismische velocity transmitter die een piëzo-elektrische accelerometer, signaal integrator, RMS peak detector en een 4-20 mA signaal conditioner in één omvat. De transmitter kan direct op de behuizing van de machine worden gemonteerd. Vanwege het 4-20 mA output signaal is de ST5484E compatibel met de meeste industriële proces control instrumentatie zoals PLC’s, DCS’s en SCADA systemen. Dit maakt simpele trend- en alarm mogelijkheden mogelijkheden voor een economische vibratie monitoring oplossing.

Bekijk hier de applicaties en wat Istec op het gebied van koeltorens kan betekenen »


Ook interessant: