Periodieke Condition Monitoring

Middels periodieke Condition Monitoring kan er inzicht verkregen worden in de verandering van trillingsgedrag van installaties. Door met een vast interval trillingsmetingen uit te voeren, kan er een trendanalyse opgebouwd worden. Het voordeel van periodieke Condition Monitoring is de vaste controle die wordt uitgevoerd over de apparaten. Dit biedt veel zekerheid.

Met periodieke Condition Monitoring wordt een database gecreëerd met daarin gegevens over de conditie van de machine. Het correct opzetten van een database met de juiste meetinstellingen is van essentieel belang en vergt specialistische kennis en ervaring. Wanneer er een verandering in de trend zichtbaar wordt, wordt deze gerapporteerd en uitgelegd in de frequente rapporten. Alle andere deviaties worden ook geanalyseerd.

De trendwaarde is een gemiddelde waarde over een vooraf ingesteld frequentiebereik. Dit geeft een indicatie wanneer er een verandering in machinegedrag optreedt. Uit de trendanalyse zal vervolgens blijken wat de oorzaak is van deze verandering. Zo kunnen er voorspellende maatregelen geadviseerd worden. Deze lopen uiteen van een smeeradvies tot een controle van de uitlijning of het vervangen van machine onderdelen zoals lagers.

Op basis van het type installatie, de applicatie en het risico wordt een meetprogramma opgezet. In het meetprogramma wordt onder meer vastgelegd welke installaties er gemeten worden, het aantal metingen per jaar en de apparatuur en uitvoering. De specialisten van Istec bieden passende ondersteuning, van begeleiding bij het opstellen van een meetprogramma tot volledige uitvoering en rapportage.


Brochure

In onze brochure wordt overzichtelijk samengevat welke diensten wij bieden op het gebied van trillingsmetingen (condition-monitoring). Ook leest u meer informatie over de verschillende vormen van conditie-bewaking programma’s zodat per type machine de juiste strategie kan worden gekozen.

Bekijk brochure »


Kennis en cases

Op ons kennisblog plaatsen we informatieve artikelen en leerzame case-studies met betrekking tot procesinstrumentatie, condition monitoring, trillingsmetingen en machinebewaking.