Stofbewaking / emissiebewaking / filterbewaking

Istec biedt diverse meetapparatuur die ingezet kan worden bij processen waar sprake is van fijnstof of uitstoot. De apparatuur wordt onder andere ingezet voor filterbewaking, trend monitoring en emissiemetingen.

Stof-monitoring

Bij processen waar vaste stoffen worden verwerkt is vaak sprake van stofvorming. Het is niet wenselijk dat deze stof door de hele fabriek wordt verspreid en dus worden er filters gebruikt. Door het plaatsen van een stofdetector na een filter kan worden gezorgd dat schade aan een filter snel wordt ontdekt. Met deze werkwijze kan ook inzichtelijk worden gemaakt wanneer een filter dreigt te gaan verstoppen.

Emissie-monitoring

Door nieuwe en aangescherpte wet- en regelgeving is voor veel bedrijven het monitoren en bewaken van emissie een belangrijk onderdeel van procesbewaking. De rookgassen die ontstaan na een verbrandingsproces worden na het filteren gemeten zodat de uitstoot kan worden gemonitord.

Stofdetectie - Dusty

Envea – Dusty

De Dusty van Envea (voorheen SWR) is een stofsensor speciaal ontwikkeld voor het detecteren van stof, het bewaken van stoffilters en het meten (detecteren) van stofuitstoot. Het systeem is inzetbaar in alle metalen kanalen waarin stofdeeltjes moeten worden gedetecteerd.

Bekijk productpagina »

Stofdetectie - SWR ProSens

Envea – ProSens

De ProSens is speciaal ontwikkeld voor het verrichten van betrouwbare en snelle stofmetingen na filters en is geschikt voor filterbewaking, trend monitoring en emissiemetingen.

Bekijk productpagina »


Ook interessant: