6 Belangrijke verschillen tussen de VM600Mk2 en zijn voorganger

Introductie van de Vibro-meter VM600Mk2: machinebewaking- en condition monitoringssysteem

Meggitt Vibro-meter heeft onlangs de VM600Mk2 gelanceerd, de tweede generatie van hun VM600 machinebewakingssysteem. Dit nieuwe systeem is een significante upgrade van zijn voorganger, die meer dan 20 jaar geleden werd geïntroduceerd. In dit artikel zullen we de 6 belangrijkste verschillen tussen de VM600 en de VM600Mk2 benadrukken.

Ga naar de productpagina van de VM600Mk2 »

Geïntegreerde bewaking en monitoring

Een groot verschil is de integratie van bescherming en conditiebewaking door de nieuwe MPC4Mk2-module en de I/O-module, die geïntegreerde bewaking en condition monitoring biedt zonder de bewakingsfuncties in gevaar te brengen. Hierdoor is een XMV16-module niet standaard nodig om condition monitoring functies aan het systeem toe te voegen. De integratie biedt verschillende voordelen:

  1. Het elimineert de problemen van verschillen in data die inherent zijn aan twee afzonderlijke signaalverwerkingspaden en alarmverwerkingspaden. De data en alarmen zijn nu perfect gesynchroniseerd tussen de machinebewaking en condition monitoringsomgeving.
  2. Het versnelt het configuratieproces omdat de configuratie-elementen die gemeenschappelijk zijn voor zowel de beschermings- als de conditiebewakingssystemen niet langer hoeven te worden gedupliceerd.
  3. De MPC4 bewakingsmodules zijn niet nodig om een VM600 voor alleen condition monitoring te gebruiken. De XMV16 module kan in dat geval gebruikt worden om een effectief condition monitoring systeem op te zetten met 16 kanalen per module. Dit kan als aanvulling gebruikt worden op bestaande bewakingssystemen van derden voor klanten die uitgebreide analyse-opties willen en VibroSight-software willen integreren.

SIL 2 by design

Een andere belangrijke verbetering is de SIL 2-certificering waar de VM600Mk2 voor is ontworpen. De eerste generatie VM600 behaalde na jaren van gebruiksgegevens de SIL 2-certificering, maar de MPC4Mk2 en RLC16Mk2 van de VM600Mk2 zijn ontworpen met het oog op SIL 2-certificering. Monitoringmodules zoals de XMC16 en XMV16 vereisen geen SIL-certificering.

Lees hoe SIL-certificering by design verschilt van proven in use » 

Verbeterde relaismogelijkheden

De VM600Mk2 heeft ook verbeterde relaismogelijkheden.

  1. De relais in de RLC16Mk2– en MPC4Mk2-modules zijn nu met epoxy afgedicht voor een betere bescherming tegen omgevingsinvloeden.
  2. De MPC4Mk2-modules hebben nu 5 relais in plaats van 4, waarbij de vijfde wordt toegewezen voor het aanduiden van modulefouten.
  3. Bij elke SPDT-relais zijn nu bedradingcontacten beschikbaar voor zowel Normally Open (NO) als Normally Closed (NC) posities.
  4. Normally energized en normally de-energized werking van de relais kan nu worden geconfigureerd vanuit de software in plaats van met hardware-jumpers.

Verbeterde cybersecurity

De cybersecurity van de VM600Mk2 is aanzienlijk verbeterd. De nieuwe MPC4Mk2-kaart maakt gebruik van een andere softwareomgeving voor het aanpassen van bewakingsfuncties dan voor monitoringfuncties, waardoor monitoring en bewakingsfuncties strikt gescheiden zijn, ook al heeft de nieuwe MPC4-kaart zowel bewakings- als monitoringsfuncties. Een storing die alleen optreedt in het monitoringsdeel van de MPC4Mk2-kaart kan geen invloed hebben op de bewakingsfuncties. Het nieuwe ontwerp maakt het mogelijk dat het bewakingssysteem metingen en alarmstatussen deelt met de monitoringsomgeving zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Fysieke beveiligingsmaatregelen, zoals een fysiek slot op de MPC4Mk2-module en toegangsbeheer met wachtwoord, bieden een extra beveiligingslaag.

Verbeterde configuratiesoftware

De VM600Mk2 wordt ook geleverd met geheel nieuwe configuratiesoftware die de configuratietijd aanzienlijk verkort. Het systeem, de modules en de verdeling van de rackslots worden grafisch weergegeven om het gebruiksvriendelijker te maken.

De eenvoud en veelzijdigheid van de VM600Mk2

De VM600Mk2 behoudt en breidt de eenvoud van het platform van de eerste generatie uit, waardoor aparte XMV16-modules niet nodig zijn wanneer een gecombineerde monitorings- en bewakingsfunctionaliteit vereist is. De MPC4Mk2 bevat vijf relais, waardoor de meeste gebruikers geen aparte relaismodule (RLC16Mk2) hoeven te gebruiken voor voldoende relais. Het systeem bestaat uit slechts drie soorten modules, wat zorgt voor een eenvoudig en efficiënt systeem. Voor grote machines met veel meetpunten kan de XMV16-module gebruikt worden om een effectief condition monitoring systeem op te zetten met 16 kanalen per module.

 

Dé vibratie-expert

Door de geavanceerde technologie van Vibro-meter te combineren met onze expertise in vibratiemonitoring, bieden wij onze klanten geavanceerde oplossingen voor vibratie-analyse. We leveren niet alleen de meest gevanceerde vibratie hardware leveren, maar bieden ook inzichtelijke analyses om onze klanten te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun machines. Ons team van gecertificeerde vibratie-analisten is zeer ervaren in het analyseren van vibratiedata om mogelijke machineproblemen in een vroeg stadium te detecteren. We werken nauw samen met onze klanten om oplossingen te ontwikkelen die aan hun specifieke behoeften voldoen. Ons doel is om onze klanten een oplossing te bieden die alle aspecten van vibratie-analyse omvat, van dataverzameling tot deskundige analyse en ondersteuning.

Lees meer over onze vibratie-analyse service »