5 manieren waarop SpeedSys de overspeed-markt verandert

Februari 2021 markeerde de wereldwijde lancering van Istec’s revolutionaire SIL-gecertificeerde overspeed-bewakingssysteem: de SpeedSys 200. Het systeem is volledig afgestemd op de groeiende markteisen en zet zich af tegen overcomplexe rack-based systemen. Dit artikel beschrijft 5 manieren waarop de SpeedSys de overspeed-markt verandert.

Lees meer over de SpeedSys 200 » 

1. Compacte architectuur

De SpeedSys heeft een compacte architectuur en kan toch overspeed-bewaking met een hoge integriteit bieden. Door bij de kern van overspeed-bewaking te blijven, kon Istec een DIN-railbehuizing gebruiken in tegenstelling tot de traditionele 19 ”rack-based architectuur, die de huidige overspeed-markt voornamelijk bezet.

Naarmate de vraag naar SIL-gecertificeerde overspeed-bewaking toe is genomen en zich heeft uitgebreid naar een bredere range aan roterende machines, ontstaat de behoefte naar een compacter, schaalbaar en modulair systeem. Dit is onderdeel geworden van de filosofie van de SpeedSys; te bewaken wat voorheen onbewaakt was, zowel grote als kleine, kritische als niet-kritische roterende machines. De compacte architectuur van de SpeedSys zorgt voor een breed toepasbaar overspeed-bewakingssysteem met een minimale technische impact.

2. SIL en proof-tests

SpeedSys is SIL-gecertificeerd in het ontwerp (by design), in tegenstelling tot proven in use, ofwel op basis van jarenlange gebruiksdata. Het verschil tussen de twee certificeringsmethoden uit zich in de vereiste testfrequentie om de SIL-certificering te behouden en de mogelijkheid om wijzigingen of toekomstige productupdates toe te passen.

Lees over het verschil tussen SIL-certificering by design en proven in use » 

Systemen die zijn gecertificeerd door proven in use, vereisen jarenlange gebruiksdata en een hoge testfrequentie om de SIL-certificering te behouden. Wijzigingen aan het systeem zullen deze gebruiksdata ongeldig maken, alsmede de SIL-certificering. Het gecertificeerde ontwerp van de SpeedSys is voorzien van geavanceerde zelf-diagnose die een proof-testinterval van minimaal 10 jaar mogelijk maakt en fungeert als een solide basis voor toekomstige ontwikkelingen in de productlijn.

3. Financieel concurrerend

Complexe rack-based systemen zijn vaak overkill voor minder kritische of kleinere machines en kunnen daardoor financieel niet worden gerechtvaardigd. Afhankelijk van de gewenste votingstructuur, kan de SpeedSys standalone worden gebruikt (1oo1) of opgeschaald worden tot drie modules in verschillende votingconfiguraties voor elke toepassing. Dit verhoogt de financiële efficiëntie en machinetoepasbaarheid vergeleken met rack-based systemen. SpeedSys biedt één systeem dat op alle roterende machines past, met efficiëntere spare-part management en minder onderhoudseisen.

4. Uitgebreide ondersteuning

Niet alleen onderscheidt de SpeedSys zich vanuit technisch en financieel oogpunt van andere overspeed-bewakingssystemen, maar ook door de gebruiksvriendelijkheid en gestructureerde ondersteuning. Het systeem wordt geleverd met een uitgebreide gratis online trainingsomgeving, inclusief instructievideo’s over software- en productgebruik.

De mogelijkheid om het product te registreren biedt toepassingsspecifieke ondersteuning van onze (over)speed-specialisten en geeft toegang tot waardevolle e-learningcursussen, de nieuwste software, best practices en andere waardevolle content. Istec’s groeiende wereldwijde partnernetwerk biedt lokale ondersteuning.

5. Replacement solution

Een toenemende veroudering en het beëindigen van overspeed productlijnen door meerdere OEM’s vereist een vervangende oplossing. SpeedSys is ontworpen voor het retrofitten van elk bestaand overspeed-bewakingssysteem, om de impact op de infrastructuur van de klant te minimaliseren. De kleine en schaalbare architectuur van SpeedSys zorgt voor gemakkelijke retrofitting, die kan worden aangepast aan de bestaande meetopstelling. SpeedSys werkt met de drie belangrijkste sensortypen (Hall-effect, VR en Proximity) en beschikt over ingebouwde isolators die in elke bestaande sensorinfrastructuur kunnen worden geïntegreerd.

Wil je meer lezen over de SpeedSys 200? Bekijk de productpagina »