Trillingsbewaking

Op het moment dat een machine aan teveel trillingen onderhevig is, is het noodzaak om snel in te grijpen. Door de hevige trillingen kan er veel schade aan een machine ontstaan met schade aan mens en milieu als mogelijk gevolg. Door middel van het juiste bewakingssysteem kan er voor worden gezorgd dat de machine automatisch afslaat wanneer een vooraf bepaalde grenswaarde wordt bereikt.

Trillingsbewaking-systemen

  • Vibro-Meter – VM600Centralized machine protection system - VM600

    Het VM600 systeem van Vibro-Meter Meggitt is ontwikkeld voor het beveiligen van turbomachinery (trillingsbewaking). Het systeem is modulair, schaalbaar en configureerbaar, waardoor het aangepast kan worden aan de applicatie. Met een aanvullende module is het ook mogelijk om de VM600 te gebruiken voor condition-monitoring waardoor voorspellend onderhoud mogelijk wordt.

  • Vibro-Meter – VSV301

    Het VibroSmart distributed monitoring systeem van Vibro-Meter (Meggitt) bewaakt turbines en andere kritische roterende machines en stelt de gebruiker in staat om op een kosteneffectieve manier meer machines te bewaken, zonder af te doen aan de performance. Het systeem heeft een distributed architecture, waardoor het bijzonder geschikt is voor grote of uitgestrekte plants of afgezonderde machines.

  • Wilcoxon – iT300 

    De iT300 configureerbare intelligente vibratie transmitter van Wilcoxon biedt een eenvoudige manier om standaard vibratiesensoren aan te sluiten op een PLC, DCS of ScADA systeem. De transmitter input meet het signaal van een accelerometer, piezovelocity sensor of duel-output sensor en is daarnaast in staat de sensor te voeden. Het input circuit kan signalen tussen 0.2 Hz en 20.000 Hz te meten.

Trillingssensoren

Voor het meten en regelen van trillingen biedt Istec een breed assortiment trillingsopnemers van diverse fabrikanten (Wilcoxon, Metrix, Vibro-Meter)

Bekijk hier alle sensoren en systemen voor trillingsmetingen »

Services aan bewakingssystemen

De specialisten van Istec zijn gespecialiseerd in het installeren en kalibreren van trillingsbewakingsystemen. Daarnaast bieden wij services voor klanten die hun bewakingsystemen tijdens geplande stilstand volledig willen (of moeten!) laten controleren en verifiëren. Onze diensten zijn merkonafhankelijk wat inhoud dat wij services verlenen op turbo-installaties van merken zoals Vibro-Meter (Meggitt), Bently Nevada, Brüel&Kjaer, JAQUET, Entek/IRD, Metrix, SKF, et cetera.

Lees meer over onze turn-around services »


Brochure

In onze brochure leest meer informatie over onze diensten op het gebied van machine-monitoring, turn-around services, SIL Proof Tests, ATEX-Compliance tests en Functional Safety.

Bekijk brochure »


Kennis en cases

Op ons kennisblog plaatsen we informatieve artikelen en leerzame case-studies met betrekking tot procesinstrumentatie, condition monitoring, trillingsmetingen en machinebewaking.