Klantreferentie: Tata Steel

Het vervangen van een verouderde Jaquet FT3000 door een modern SpeedSys 200 overspeed-bewakingssysteem

Tijdens het hoogovenproces bij Tata Steel komen gassen vrij die veel energie bevatten. Deze gassen worden gebruikt om de gasexpansieturbine (expander) aan te drijven, die vervolgens twee generatoren aandrijft. Het gebruik van de energie die is opgeslagen in de overtollige gassen is een kosteneffectieve manier om deze gassen te gebruiken, die anders geen ander doel zouden hebben. De expander en de twee generatoren hebben dus een belangrijke functie in het proces.

Uitdaging

Tata Steel merkte een probleem op met een van de speedsensoren, die deel uitmaakt van het overspeed-bewakingssysteem. Istec werd gevraagd om alle speedsensoren in de 2oo3-configuratie te vervangen door nieuwe Hall-effect speedsensoren, gevolgd door het testen en verifiëren van het overspeed-detectiesysteem (ODS) en de nieuwe speedsensoren.

Tijdens deze tests liet het ODS abnormaal gedrag zien en functioneerde deze niet zoals het zou moeten. Het was niet direct duidelijk waar de storing van het ODS vandaan kwam. Tata Steel had nu keuze uit twee opties: het overspeed-systeem, de interne bedrading en de functionaliteiten ervan volledig controleren (1), of het hele systeem vervangen door een nieuw ODS (2).

Omdat de productie van het Jaquet FT3000 ODS is stopgezet door de fabrikant en reserveonderdelen niet langer beschikbaar zijn, heeft Tata Steel besloten om hun huidige systeem te vervangen en een modern ODS aan te schaffen en implementeren: de Istec SpeedSys 200.

Figuur 1. Een schematische weergave van de gasexpansieturbine die twee generatoren aandrijft door gebruik te maken van overtollige gassen uit het hoogovenproces.

Omdat downtime kostbaar is, was een snel proces essentieel; levering binnen een week, engineering binnen een dag en installatie binnen een dag. Hoewel dit een behoorlijke uitdaging is, heeft Istec de capaciteit en bekwaamheid in huis om dit te realiseren.

Tata Steel gaf de voorkeur aan een vervangende oplossing die de noodzakelijke infrastructurele aanpassingen zouden beperken, wat vroeg om engineering maatwerk door onze specialisten.

Oplossing

Om de benodigde engineering te faciliteren heeft Istec de bestaande hardware in kaart gebracht, inclusief alle sensoren en de in- en uitgangen, evenals alle (veiligheids)functies van het bestaande ODS.

Het oude systeem

Het verouderde FT3000 systeem was geconfigureerd met de volgende 19”-kaarten:

  • Drie FTFU3024 overspeed-detectiekaarten
  • Een FTW3013 analoge uitgangskaart naar het PLC/DCS
  • Een FTK3072 communicatiemodule naar een PC
Figuur 2. De verouderde FT3000 systeemconfiguratie die een vervangingsoplossing nodig had.

Het nieuwe systeem

De FT3000 is vervangen door een 2oo3 SpeedSys 200 installatie. De DIN-rail montage, zoals weergegeven in onderstaande afbeelding, is in onze werkplaats voorbereid op een 19” aluminium plaat. Hierdoor was een snelle en eenvoudige installatie in het bestaande 19” rack, waar voorheen het FT3000 systeem was geïnstalleerd, mogelijk. Deze installatie dekt alle kernfuncties van het vervangen FT3000 systeem.

Figuur 3. Het nieuwe overspeed-bewakingssysteem bestaat uit een galvanisch gescheiden SELV voeding (1), een dubbele 24V voedingsdistributie voor mogelijkheid tot redundantie (2) en drie SpeedSys 200 units in een 2oo3 configuratie (3).

Geleverde prestaties

  • Volledige levering en ondersteuning van nieuwe speed hardware en de installatie ervan
  • Engineering maatwerk door de specialisten van Istec
  • De nieuwe installatie omvat alle kernfuncties van de vorige installatie
  • Snelle troubleshooting, levering, installatie en inbedrijfstelling

Impact

De nieuwe SpeedSys 200 installatie voldoet aan de eisen van Tata Steel, met alle kernfuncties van het vorige ODS zonder dat er ingrijpende infrastructurele aanpassingen nodig zijn geweest. Deze low-impact installatie is SIL 2 gecertificeerd by design, in tegenstelling tot proven in use, waardoor de vereiste testfrequentie veel lager is dan bij de vervangen FT3000 installatie. De gasexpansieturbine kan nu veilig werken zonder onderbroken te worden door een slecht functionerend systeem.


Ook interessant: