Klantreferentie: Teijin Aramid

Teijin Aramid is marktleider voor aramide oplossingen. De door hen ontwikkelde vezeltechnologie zorgt ervoor dat industrieën hun materialen qua gewicht, sterkte en/of weerstand kunnen verbeteren zodat bescherming en duurzaamheid wordt gemaximaliseerd.

Uitdaging

De productielocatie van Teijin Aramid in Farmsum heeft twee kritieke zuigercompressoren. Deze compressoren werden periodiek stilgelegd zodat de slijtage van de rider bands kon worden geïnspecteerd. Om de productiviteit te verbeteren en de operationele kosten te verlagen wilde het maintenance team de noodzaak voor een periodieke inspectie shutdown oplossen en de onderhoudsstrategie wijzigen van periodiek naar condition-based.

Oplossing

Samen met CPI hebben we een online monitoring oplossing geïmplementeerd door middel van de RecipSys 200. Dit systeem geeft zeer nauwkeurig en real-time inzichten in de slijtage van de rider bands door de rod drop, ofwel de daling van de zuigerstang, te meten. Samen met CPI hielpen we het maintenance team bij het kiezen van de sensoren en andere benodigde hardware waarmee een turn-key oplossing werd ontwikkeld die geschikt was voor de toepassing.

Geleverde prestaties

  • Geavanceerde monitoring van een belangrijke mechanische indicator
  • Online rider band monitoring ter ondersteuning van de CBM-strategie
  • Een systeem dat gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is
  • Sensoren, kabels, kasten en accessoires voor een totaaloplossing
  • Turn-key levering inclusief engineering en inbedrijfstelling

 

Impact

De twee compressoren zijn nu voorzien van online rider band monitoring, waardoor de noodzaak voor periodieke shutdowns voor inspecties overbodig wordt. Het systeem monitort een belangrijke mechanische indicator en geeft cruciale data ter ondersteuning van de condition based onderhoudsstrategie voor deze compressoren. Het systeem is eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden.


Ook interessant: