Istec presenteert nieuwe generatie overspeed-bewakingssysteem

Istec presenteert haar SIL-rated overspeed-bewakingssysteem: de SpeedSys 200. Een grensverleggende innovatie gedreven door tientallen jaren ervaring met speed applicaties, om de range aan roterende machines uit te breiden die in aanmerking komen voor high-integrity overspeed detectie en te voldoen aan de groeiende vraag naar SIL -gecertificeerde oplossingen. De SpeedSys 200 zal naar verwachting wereldwijd beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2020.

Revolutionaire innovatie

De markt voor overspeed-bewakingssystemen is voornamelijk bezet door rack-based systemen die te complex zijn voor kleinere of minder kritische roterende machines. SpeedSys 200 doet de complexiteit teniet door de kernlaag van SIL-geclassificeerde overspeedbeveiliging te leveren in een compacte architectuur. De kleine technische en financiële impact maakt de toegang tot een breder scala aan roterende machines mogelijk, zonder concessies te doen aan de veiligheid.

Gericht op marktbehoeften

De vraag naar high-integrity bewakingssystemen voor roterende machines neemt gelijktijdig toe met de vraag naar machinebeschikbaarheid voor zowel zeer kritische als minder kritische machines. Istec slaat nieuwe wegen in door schaalbaarheid naar een nieuw niveau te tillen en zo te overbruggen wat wel en niet kon worden bewaakt.

Veranderingen gedreven door SIL

Een van de belangrijkste drijfveren voor verandering binnen de markt voor machinebewaking is de wereldwijde groeiende vraag naar SIL conformiteit, dat van toepassing is op zowel grote als kleine roterende machines. Eindgebruikers willen aan deze normen voldoen om hun veiligheidsniveau te bereiken en te behouden. Daarnaast leggen Industriële normen en verzekeringsmaatschappijen het gebruik van functionele veiligheid op voor een breder scala aan toepassingen. De SpeedSys 200 architectuur past bij de technische en economische omgeving van zowel grote als kleine roterende machines.