Compressor Products International (CPI) en Istec werken samen aan effectieve monitoring van zuigercompressoren

CPI en Istec zijn een samenwerking aangegaan voor het monitoren en beheersen van zuigercompressoren in de Benelux. Beide partijen houden zich vanuit hun eigen expertise bezig met de operationele beschikbaarheid en het doelmatig onderhoud van zuigercompressoren.

CPI beschikt over grondige mechanische kennis van compressoren en uitgebreide praktijkervaring. In combinatie met ruim 100 jaar bestaan maakt dit CPI een gerenommeerde partij voor uitvoeren van field service en leveren van oplossingen voor zuigercompressoren. CPI biedt diensten en producten om de beschikbaarheid van zuigercompressoren te maximaliseren en controle en veiligheid op de werkvloer te vergroten.

Istec is gespecialiseerd in het monitoren en bewaken van het mechanische gedrag van industriële installaties. Het bedrijf levert in deze samenwerking sensoren en meetsystemen om zuigercompressoren te monitoren. De meetgegevens worden gebruikt om meer inzicht te krijgen in de conditie van de machine.

Centraal in de samenwerking staat de RecipSys 200, het door Istec ontwikkelde rod-drop monitoringssysteem. De RecipSys 200 biedt een modulaire, kosteneffectieve oplossing voor het monitoren van slijtage bij zuigercompressoren. Het meetsysteem zorgt voor essentiële monitoring van rider bands en draagt zodoende bij aan preventieve onderhoudsstrategieën. De modules zijn ontwikkeld om schaalbaar ingezet te worden op zowel kleine als grotere machines en kunnen eenvoudig uitgebreid worden met andere kritische metingen zoals kleptemperatuur, vibratie of impact, om tot volledige monitoringsoplossingen te komen. De oplossingen bieden zo een concurrerend en flexibel alternatief voor traditionele meetsystemen.

De samenwerking tussen Istec en CPI beoogt gebruikers op een laagdrempelige manier toegang te geven tot belangrijke machinedata. Deze data wordt vervolgens ingezet om het beheer en onderhoud van de compressoren effectiever in te vullen.

Triggered Rod-Drop Module – RecipSys 200

De twee-kanaals Triggered Rod-Drop Module (RecipSys 200) is door Istec International ontwikkeld en is geschikt voor het bewaken van de rider band(s) van de zuiger van een zuigercompressor. Doordat het uitgangssignaal van een tachometer gebruikt wordt als fase referentie, kan er voor worden gezorgd dat er op één vast punt in de omwenteling van de krukas een meting wordt gedaan. Hierdoor kan op termijn een betrouwbare trend worden gemaakt.

Lees meer over de RecipSys 200 »