Trillingssensor Metrix krijgt SIL2 certificering

Metrix logo

De trillingssensor type 5485C van Metrix is recentelijk gecertificeerd met een SIL 2 certificering.

SIL, ofwel Safety Integrity Level, is een methode c.q. meeteenheid om de betrouwbaarheid van elektrische, elektronische en programmeerbare systemen bij processen te beoordelen. Met de SIL 2 certificering is de 5485C grondig geëvalueerd op basis van de IEC6158 Functional Safety standaarden waarmee nu is aangetoond dat de sensor gebruikt kan worden in actieve veiligheidssystemen.

Trillingssensor 5485C

De 5485C trillingssensor is ontworpen voor applicaties met hoge omgevingstemperaturen met een maximum van 375°C. De sensor is ATEX gecertificeerd en de behuizing is gemaakt van roestvrij staal. Tevens is de 5485C niet afhankelijk van een specifieke as en kan daardoor eenvoudig binnen een applicatie worden geïnstalleerd.

Vanwege haar specificaties is de sensor onder andere geschikt voor gasturbines en andere applicaties waar hoge omgevingstemperaturen voorkomen. De sensor wordt standaard gebruikt bij vele grote industriële gasturbines.

Voor de trillingssensor is geen externe voeding nodig, want de spanning die ontstaat wordt als output uitgestuurd. De kabel waarover de output wordt verstuurd is beschikbaar in twee configuraties: met integrale kabel of met afneembare kabel.

Over Metrix

Metrix is een pionier en een toonaangevende leverancier van machinebewakingsystemen en condition monitoring producten aan de industriële markt. Het merk staat bekend om haar missie voor het ontwikkelen van innovatie en betaalbare producten. Met het brede aanbod en scherpe prijsstelling biedt Metrix een compleet pakket voor het bewaken en monitoren van applicaties.

SIL consultancy door Istec

Hulp of advies nodig met betrekking tot Safety Integrity Level (SIL)? Istec biedt vele oplossingen voor Functional Safety, zowel op het gebied van producten als service. De hoog gekwalificeerde specialisten van Istec kunnen SIL proof tests begeleiden en hierin adviseren. Tevens voert Istec SIL proof tests uit, waarbij conform de SIL-richtlijnen alle tripfuncties worden geverifieerd.