Meggitt sensoren goedgekeurd voor LM2500 gasturbine

Logo Meggitt

Meggitt sensoren en systemen zijn al jarenlang dé keuze voor turbine ontwikkelaars. Recentelijk heeft General Electric de sensoren van Meggitt voor de LM2500 gasturbine goedgekeurd. Het nieuwste condition monitoring systeem en software vullen deze sensoren perfect aan. Meggitt biedt hiermee het totaalpakket aan sensoren, machinebewaking en condition monitoring voor turbines. de LM2500 gasturbine van General Electric vereist het gebruik van dynamische druksensoren (CP 106), versnellingsbak sensoren (CE 281 & CA 280 (optioneel), compressor-sensoren (TQ 400 series) en machinebewaking en condition monitoring hardware (VSV300, VSI010 & VSN010).

Voor de machinebewaking en condition monitoring wordt gebruik gemaakt van VSV300 (VibroSmart) modules. Dit bewakingssysteem van Vibro-meter (Meggitt) is ontwikkeld voor het bewaken van turbines en andere kritische roterende machines op kosteneffectieve manier. VibroSmart is ontwikkeld om te opereren in extreme industriële omgevingen waarbij hoge temperaturen en explosieve atmosferen zich voordoen (ATEX Zone 2). Doordat de VibroSmart modules direct op de apparatuur gemonteerd wordt die gemeten dient te worden, is er maar een klein aantal meter aan kabels benodigd.

Vibrosight

De distributed architecture maakt het VSV300 uitermate geschikt voor grote plants of afgezonderde machines. Het VSV300 zorgt voor data acquisitie en signaalverwerking. Het VSV300 werkt nauw samen met het VibroSight softwarepakket, wat duidelijk inzicht geeft in de verkregen data. Tevens geeft VibroSight verschillende opties om te beperken tot alleen de relevante data. Hierdoor worden gebruikers niet overweldigd door data.